Ovidiu Negulescu

Ovidiu Negulescu reprezintă imaginea clasică a “trepădușului de partid”, pus în funcții cheie pe linie politică, de unde își ajută prietenii cu bine-cuvântarea partidului. Membru ALDE, ajutat și de PSD de-a lungul timpului, Ovidiu Negulescu și-a început cariera la Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești, unde a fost inițial director adjunct, apoi director general interimar, iar când a terminat de distrus tot ce se putea distruge la SGU (el și alți membri din conducere, conform rapoartelor Curții de Conturi) a fost “răsplătit” cu un alt post de director, la fosta Termoelectrica Ploiești, actuală Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile (CSPER) Prahova. De-a lungul “carierei de succes” pe care a avut-o, Ovidiu Negulescu nu s-a dat în lături de la nimic, de la parcat pe locuri ilegale, deși societatea pe care o conducea administrează serviciul de blocări roți, până la agresarea unor angajați din subordine sau plata unor facturi preferențial, către societățile conduse de prietenii săi, în timp ce angajații SGU erau neplătiți cu lunile.

Când Donald Constantin a fost înlăturat de la conducerea SGU Ploiești, locul său a fost ocupat, interimar, de Ovidiu Negulescu. Deși acesta era și atunci membru ALDE, a ajuns director SGU cu sprijinul PSD, semn că Ovidiu Negulescu este un tip orientat, care își face prieteni oriunde ar putea avea ceva de câștigat. Dar șefia lui Negulescu la SGU nu a fost lipsită de scandaluri repetate.

În ianuarie 2017, Constantin Stănescu, coordonatorul compartimentului blocări al SGU Ploiești a declarat în exclusivitate pentru ziarul Incomod că a fost agresat de Ovidiu Negulescu, director adjunct al SGU Ploiești. Stănescu spune că motivul este acela că a depus o adresă în atenția Consiliului de Administrație al SGU prin care cerea sa fie verificat dacă nu cumva Ovidiu Negulescu „își acordă singur ore suplimentare”, pe care „nu le execută”. Constantin Stănescu spune că din acest motiv a fost agresat de Ovidiu Negulescu în spațiul public.

Revenind la prieteniile lui Ovidiu Negulescu, se pare că acestea se bazează pe sprijin reciproc. Datoriile mari pe care le-a acumulat SGU de-a lungul timpului au fost eșalonate de către ANAF. Deși avea o schemă a plăților pe care trebuia să o respecte, Negulescu a decis să “sară rândul” și să plătească două facturi una după alta către operatorului de salubritate Rosal, societate condusă de bunul său prieten, Cătălin Ioniță. (Ca fapt divers, și Cătălin Ioniță se bucură de sprijinul ALDE, detalii aici.) Fapta a fost sancționată public de către Ionuț Crețu, președinte al Consiliului de Administrație de la SGU, care i-a solicitat lui Negulescu explicații, în contextul în care angajații SGU erau neplătiți de luni de zile. Reacția lui Negulescu a venit scurt și a spus totul despre respectul acestuia față de oamenii din subordinea sa: “mă lasă rece” ce spune Crețu, explicând că Rosal nu a fost de acord cu eșalonarea. De parcă angajații SGU fuseseră de acord să muncească pe gratis…

Ulterior, când Negulescu a plecat de la SGU și a ajuns la conducerea fostei Termoelectrica, sprijinit de ALDE, și-a ajutat din nou prietenul de la Rosal.

În octombrie 2018, SGU era la un pas de a fi executată silit de operatorul de salubritate Rosal, din cauza datoriilor pentru ridicarea gunoiului din spațiile verzi și din cimitire. În paralel, Rosal avea la rândul său datorii, fix la fosta Termoelectrica. Ambele societăți publice sunt “sub aripa” PSD-ALDE. Activitatea de la SGU intră în atribuțiile viceprimarului Cristian Ganea, președinte PSD Ploiești. Consiliul Județean Prahova este condus de Bogdan Toader, președinte PSD Prahova. Actualul director al Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile, Ovidiu Negulescu, membru ALDE, reamintim că a fost director SGU cu sprijinul PSD.

La acel moment, Rosal a obținut un titlu executoriu în instanță pentru recuperarea sumei de 420.000 lei de la Societatea de Gospodărire Urbană, măsură care putea duce la blocarea conturilor societății. În paralel, Rosal datora Companiei de Servicii Publice și Energii Renerabile Prahova S.A. peste 500.000 lei. Potrivit lui Ovidiu Negulescu, directorul companiei, la acel moment au fost făcute demersuri pentru recuperarea sumei de 400.000 lei, provenită din neplata unei taxe de mediu de către Rosal. Cum o mai fi situația la ora actuală, nu putem știi, întrucât Ovidiu Negulescu bagă sub preș datoriile Rosal și încălcă Legea 544/2001, refuzând să ofere ziarului Incomod detalii despre contractele dintre Rosal și CSPER și despre datoriile operatorului de salubritate. Citește detalii aici!

Favorurile pe care Negulescu i le-a făcut lui Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești, nu au rămas fără răspuns. Când a renunțat la mașina de serviciu de la SGU, Ovidiu Negulescu a fost văzut conducând o mașină care aparține firmei SERVICETEAM BIROTICA, firmă despre care v-am spus în materialele anterioare că este controlată de către Cătălin Ioniță, care este abonată la bani publici.

Tot în perioada în care Negulescu era director la SGU Ploiești, primarul Adrian Dobre vorbea despre facturi pentru lucrări fictive, care ar fi trebuit să fie executate de SGU sau de Rosal și pe care RASP le confirma, deși în realitate nu erau efectuate.

Pe lângă toate aceste scandaluri, unele cu iz penal, în care a fost prins Negulescu de-a lungul timpului, mai apar și mici “găinării”.

De exemplu, din postura de director SGU, Ovidiu Negulescu a fost fotografiat în repetate rânduri în timp ce parca neregulamentar. Ba parca pe trotuar, ba pe loc destinat persoanelor cu handicap, a și blocat accesul în parcarea unei bănci. Dar când Serviciul de Blocat Roți este în administrarea societății pe care o conduci, cine să îți blocheze roata?! Și la mașina de serviciu…

Iar când nu parca aiurea prin Ploiești, Negulescu lua mașina de serviciu acasă, în Podenii Noi. Un angajat SGU a fotografiat mașina parcată în curtea lui Negulescu.

Potrivit republikanews, acesta a încercat chiar să-i repare mașina soției sale în atelierul SGU, iar când șefului Parcului Auto a refuzat să primească mașina, Negulescu i-ar fi făcut acestuia zile fripte, întocmind referate și punând presiune.

Un alt episod când Negulescu a ajuns în atenția opiniei publice a fost când Consiliul de Administrație i-a cerut explicații pentru angajările făcute fără a fi respectată procedura din lege. În timp ce angajații SGU nu-și primeau salariile, în mandatul lui Negulescu, organigrama a fost mărită prin înmulțirea posturilor de conducere, de la 9 la 33.

 

Mai exact, Consiliul de Administrație s-a prins că Negulescu a făcut angajări, în calitate de director al SGU, fără a avea viză de control financiar preventiv. Printre altele, Negulescu spunea la acel moment că „legea nu prevede o viză de control financiar preventiv la angajarea unei persoane”.

Fals, susține un specialist în domeniu, contactat de Republika News atunci: „La angajare trebuie să fie date viză pentru prevedere bugatară și viză CFP. Procedura este clară. Trebuie să vezi dacă este bugetat postul respectiv și să obții astfel viză. Procedura nici nu se discută!”

Ovidiu Negulescu a ajuns și subiect în presa națională, după ce alături de soția sa a concesionat locuri de veci de la SGU, pe care le-a vândut câteva luni mai târziu cu mii de lei. Potrivit presei locale, citată de realitatea.net, pe atunci director adjunct al SGU Ploiești, Ovidiu Negulescu, a concesionat în luna martie a anului 2014 un loc de veci în cimitirul Viișoara, administrat de SGU. În luna septembrie a aceluiași an l-a vândut cu 6.500 de lei. Interesant este faptul că și soția acestuia a concesionat un loc de veci, dar în cimitirul Bolovani. Directorul Negulescu susține că a fost nevoit să vândă locul de veci concesionat de la societatea pe care o conduce din cauza unor probleme financiare.

Cum spuneam, Ovidiu Negulescu face de toate, de la găinării cu parcări ilegale prin Ploiești sau concesionări de locuri de veci, până la plăți preferențiale pentru prietenii săi. Nu se dă în lături nici de la bătaie, când simte că doar pumnul îi “poate face dreptate”. Și nu uită niciodată să își țină aproape prietenii. Cine știe când are nevoie de o mașină sau de o nouă funcție de conducere, toate acestea cu sprijinul partidului din care face parte, ALDE?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here