Dorian Doman, fostul polițist despre care s-a spus că i-ar fi furat bani din buzunar baschetbalistului Tony Alexe, mort într-un accident pe DN1, a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar de cămătărie.

Doman a fost prins în flagrant, în anul 2014, într-o benzinărie din Câmpina, de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Polițistul avea atunci în mașină o importantă sumă de bani pe care nu a putut să o justifice.

În paralel cu flagrantul de la Câmpina, la Sinaia aveau loc percheziții la domiciliile unor cămătari cunoscuți în zonă. Și aceștia din urmă au fost găsiți vinovați pentru cămătărie și spălare de bani și au primit pedepse cu executare, cinci ani de închisoare, respectiv trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Tribunalul Prahova s-a pronunțat în cauză luni 25 martie 2019, la aproape patru ani de la trimiterea în instanță a dosarului. Decizia nu este definitivă.

Cei trei cămătari au fost obligați de instanță să achite uneia dintre victime suma de 173.000 de euro. În plus, instanța a instaurat sechestru pe averea inculpaților, de la apartamente și terenuri până la conturi în bancă și bijuterii și ceasuri de firmă.

Soluția instanței:

Condamnare fără acord de recunoaştere.

I. Condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, la pedeapsa de 3 (trei) ani și 6 (șase) luni închisoare. Condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,  la pedeapsa de 1 (un) an închisoare.

Condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare.

Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului (…), durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 15.11.2014 şi până la 17.12.2014 inclusiv.

Aplică inculpatului (…) pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare

II. condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare.

Condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la camătă,  la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. aplică inculpatului (…) pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare.

III. Condamnă pe inculpatul DOMAN NICOLAE DORIAN, pentru săvârşirea infracțiunii de camătă,  la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare.

Condamnă pe inculpatul Doman Nicolae Dorian, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la camătă,  la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare.

Aplică inculpatului Doman Nicolae Dorian pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare.

Admite în parte acţiunea civilă exercitată de persoanele vătămate (….) şi în consecinţă:

Obligă inculpaţii (…) în solidar, la plata către partea civilă (….) a sumei de 173.000 euro, actualizată la zi cu rata inflaţiei precum şi a sumei de 20.000 lei, reprezentând daune morale.

Obligă inculpatul (…) la plata către partea civilă (….) a sumei de 110.000 lei. – dispune confiscarea specială a următoarelor sume de bani:

– De la inculpatul (…) a sumelor de 10.000 euro, 1650 euro şi 169.500 lei, menţine sechestrul  asigurător asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului (…): – teren intravilan cu nr. cadastral 21958 cu suprafaţa de din acte 1500 mp şi măsurată 1483 mp, înscris în cartea funciara nr. 127790 a Municipiului Câmpina (Nr. CF vechi: 8446 Nr. cadastral vechi: 10831); – teren intravilan cu nr. cadastral 127630 cu suprafaţa de măsurata 239 mp, având pe acesta următoarele construcţii magazin+depozit anexe+birouri, – apartament 2 camere plus dependinţe Oraşul Sinaia, – unitate comercială MAGAZIN nr. 203 Alimentar (…) în regim P+demisol (depozit) Oraşului Buşteni (- spaţiu comercial compus din două camere şi dependinţe Oraşului Sinaia;- – autoturism MERCEDES BENZ, model S320 CDI L, – menţine sechestrul asigurător asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând inculpatului (…): – autoturism VOLKSWAGEN, – dispune instituirea sechestrului asigurător asupra următoarelor bunuri mobile aparţinând inculpatului (…): – suma de 225.550 euro, consemnata la CEC – – suma de 6.950 lei, consemnata la CEC Bank – – doua ceasuri: marca EBERHARD si marca FREDERIQUE CONSTANT- – bijuterii din metal galben dupa cum urmează: *bratara de damă, model Versace, metal galben auriu în lungime de aprox. 22 cm; – * verigheta, metal galben, prezintă doua rânduri de pietre de culoare mov si albe; – *inel de damă, metal galben, prezintă mai multe pietricele albe; – *inel de dama, metal galben, prezintă doua sfere cu pietricele albe;- *1 pereche de cercei de dama, metal galben, sunt sub forma unor spirale cu lungime de aprox. 6 cm. Fiecare;- *medalion, metal galben, tip sferic – prezintă pe fata “Maica Domnului si pruncul”, iar pe verso “Isus” – diametru aprox. 4 cm; – *medalion, metal galben, tip sferic – prezintă pe fata “Maica Domnului” -diametru aprox. 4,5 cm; *lant, metal galben, lungimea de aprox. 44 cm. – – telefon mobil marca Iphone 5, – dispune instituirea sechestrului asigurător asupra următoarelor bunuri mobilea parţinând inculpatului (…): – suma de 24.400 euro, consemnata la CEC Bank – dispune instituirea sechestrului asigurător asupra următoarelor bunuri mobile aparţinând inculpatului DOMAN NICOLAE DORIAN: – suma de 10 euro, consemnata la CEC Bank –- – telefon mobil marca SAMSUNG model GT -;- – telefon mobil marca Samsung model GT-N7000 IMEI 352167 05 778698 1 cu accumulator- – telefon mobil marca Nokia model E63-1 şi acumulator Nokia. – obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat (inclusiv faza de urmărire penală), în sumă de câte 1300 lei fiecare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 25.03.2019.

 

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos!Cinste politiei ca au prins jegul asta de om care voia sa fie si polititst si baiat pe strada.Un animal care a furat ceasul de la mana si banii din buzunarul unui om mort.20 d ani de puscarie merita acest jeg!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here