fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Protest violent al partidului AUR la Parlament. Doi deputați susțin că au fost agresați. O colaboratoare AUR a încercat să intre cu gloanțe în Parlament

Citește Și

- Reclamă -

Un protest al partidului AUR a devenit violent miercuri, 10 mai, în fața Parlamentului României. Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii, transmite news.ro, iar doi deputați ar fi fost agresați. Protestul ar fi pornit de un fake-news privind un proiect de lege. În plus, potrivit PSD, o colaboratoare AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe.

Primul parlamentar agresat este Ludovic Orban, iar cel de-al doilea este Csoma Botond: ”O persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, arată un comunicat al Jandarmeriei despre cel de-al doilea deputat agresat, citat de g4media.ro.

- Reclamă -

În paralel cu manifestațiile din fața Parlamentului, în interiorul clădirii, parlamentarii AUR au făcut scandal și au încercat să împiedice ședința Camerei Deputaților. În plus, o colaboratoare AUR a fost prinsă în timp ce încerca să intre în Parlament cu patru gloanțe, potrivit PSD. Femeia a fost dusă la Secția 17 de Poliție pentru verificări. George Simion, președintele AUR, susține că erau simple brelocuri, iar formațiunea a solicitat o expertiză tehnică pentru a fi clarificată situația muniției.

”Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea să spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis liderul AUR, George Simion.

Jandarmeria Română a anunțat că în exteriorul curții Parlamentului s-a desfășurat o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri și simpatizanți AUR. Jandarmii le-au adus la cunoştinţă protestatarilor că protestul nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

- Reclamă -

În timpul protestului, manifestanţii AUR au strigat: ”Nu cedăm, copiii îi apărăm”, ”Ruşine, ruşine să vă fie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

”E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a fost îndepărtat de un jandarm în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului, potrivit News.ro.

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) anunțase că a chemat oamenii să protesteze miercuri, începând cu ora 08.00, în fața Camerei Deputaților pentru a nu fi adoptat de către Parlament un proiect cu privire la Observatorul Național al Copiilor. George Simion ar fi spus despre proiectul de lege că este o presupusă tentativă de răpire a copiilor români.

- Reclamă -

”Jos laba de pe copiii românilor”, a scris Simion într-o postare pe Facebook, în timp ce pe contul de Facebook al AUR apare textul ”Nu vă atingeți de copiii României! Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”.

Totul a plecat de la un proiect de lege al guvernului Ciucă, trimis în Parlament și votat deja de Senat în 6 martie. Proiectul e aflat în dezbaterea Camerei Deputaților și reglementează organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

Proiectul urmărește stabilirea de norme clare pentru separarea copilului de familie. Guvernul, inițiatorul proiectului, susține că proiectul va împiedica eventualele abuzuri și urmărește ca separarea copiilor de familie să fie realizată cât mai greu.

Mai mult, proiectul reprezintă un jalon din PNRR (jalonul 378) și are ca scop tocmai prevenirea separării copiilor de familii, după cum arată nota de fundamentare. Guvernul a arătat în notă că există în acest moment o practică a unor autorități locale, mai ales din comunitățile slab dezvoltate, ”de a separa cu ușurință copilul de familie pe motiv că e săracă” și arată că proiectul alocă fonduri tocmai pentru a susține aceste familii și a preveni separarea, transmite g4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...