fbpx
joi, februarie 29, 2024
spot_img

Proxeneți din Prahova și-au întins afacerile ilegale până în Bahrain și Emiratele Unite Arabe. Averea câștigată pe spatele tinerelor racolate din cluburi

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au făcut percheziții în municipiile București și Ploiești, în județele Prahova și Ilfov și au pus în executare 7 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Suspecții sunt acuzați că au racolat tinere din cluburi de fițe pe care le-au obligat să se prostitueze, clienții acestora fiind cetățeni străini din Europa, Bahrain și Emiratele Unite Arabe

- Reclamă -

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, începând cu anul 2016 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi întreprins demersuri infracționale, în vederea recrutării, transportării, transferării și adăpostirii, prin constrângere și inducerea în eroare a 10 tinere, în vederea determinării/obligării acestora la practicarea prostituției, atât în România, cât și pe teritoriul altor state din Vestul Europei, precum Elveția, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia, dar și în state arabe, precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe.

 - Ziarul INCOMOD

Femeile exploatate, în beneficiul persoanelor cercetate, ar fi fost racolate din România, prin metoda „loverboy” (promisiunea luării în căsătorie și întemeierii unor familii), profitând de starea lor vădită de vulnerabilitate (relații anterioare eșuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educației etc.), iar ulterior ar fi fost determinate/obligate să întrețină relații sexuale contra cost în beneficiul material al persoanelor care le-ar fi exploatat.

Persoanele cercetate obișnuiau să frecventeze diverse cluburi exclusiviste din România, în special din municipiul București și municipiul Constanța, unde ar fi racolat persoane cu posibilități financiare deosebite, în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu tinerele exploatate.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

Ulterior, tinerele ar fi prestat raporturi sexuale contra cost în diverse locații închiriate, în regim hotelier, din municipiul București sau Constanța.

Serviciile sexuale oferite ar fi fost promovate și pe site-urile de profil din România.

 - Ziarul INCOMOD

De asemenea, persoanele exploatate ar fi fost transportate sau s-ar fi deplasat singure, dar la cererea persoanelor cercetate, în străinătate, unde și-ar fi oferit serviciile sexuale prin intermediul anunțurilor postate pe diverse site-uri de profil, respectiv site-uri de escorte, dar și în cadrul cluburilor de noapte din țările unde ar fi activat.

În cazul tinerelor care nu ar mai fi dorit să se prostitueze, acestea ar fi fost supuse unor presiuni de natură fizică și psihică, de multe ori ar fi fost agresate și amenințate, pentru a-și continua activitatea, în vederea obținerii de sume de bani în beneficiul membrilor grupării.

- Reclamă -

Banii obținuți din activitățile de prostituție ar fi fost trimiși în țară, fie prin intermediul unor sisteme financiare de transfer de bani, fie transportate personal de către membrii grupului infracțional sau cu ajutorul unor persoane interpuse și ar fi fost investiți în achiziționarea de proprietăți imobiliare și autoturisme de lux, pe care le-ar fi înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relațional, pentru a disimula proveniența ilicită a banilor și a eluda plata taxelor legale aferente către organele fiscale competente.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și indisponibilizate un pliculeț conținând o substanță de culoare albă pulverulentă, 2 pliculețe tip zip lock, conținând o substanță cristalizată de culoare alb-crem, un autoturism de lux evaluat la aproximativ 100.000 de euro,  11 telefoane mobile, o tabletă, carduri bancare, 18.590 de lei, 7.700 de euro, 2 ceasuri de lux evaluate la aproximativ 15.000 de euro și diverse înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

De asemenea, la una dintre locuințele percheziționate, a fost identificată o femeie de cetățenie etiopiană, al cărei drept de ședere pe teritoriul României era expirat, motiv pentru care a fost predată reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.

Concomitent, pe teritoriul Spaniei, în localitatea Malaga, în baza unui Ordin European de Anchetă transmis de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a fost realizată o percheziție domiciliară de către polițiștii spanioli din cadrul Poliției Naționale Spaniole  – Grupul VII ai Unității de Combatere a Rețelelor de Migrație Ilegală și Fals în Documente (U.C.R.I.F.) la locuința unuia dintre bărbații cercetați în prezenta cauză și aflat pe teritoriul acestui stat.

7 persoane cercetate în cauză urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și dispunerii de măsuri procesual-penale și procedurale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Prahova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș și polițiștilor de frontieră ai Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București Otopeni din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În cauză, s-a cooperat cu autoritățile spaniole, prin intermediul Biroului Atașatului de Interne al Regatului Spaniei la București.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Rompetrol Rafinare a înregistrat pierderi în 2023

Indicatori consolidați*20232022%Cifra de afaceri brutăUSD5.330.226.9896.572.037.534-19%EBITDAUSD201.188.019464.457.570-57%Rezultat netUSD(270.545.096)90.343.782N/A*Notă: Situațiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare S.A. și cele...
spot_img
Sari la conținut