fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Reacția DGASPC Prahova, după decesul pacientului bătut de un asistent la Centrul Călinești

Citește Și

- Reclamă -
Un bărbat de 61 de ani, beneficiar al Centrului de Recuperare de la Călinești, a fost bătut de un asistent medical, pe 1 august, și a decedat, pe 5 august. Cauza morții ar fi loviturile primite de la asistent. 

Potrivit unui comunicat al DGASPC Prahova, instituția a fost înștiințată de eveniment abia pe 6 august, după decesul bărbatului.

DGASPC a anunțat alcătuirea unei comisii de anchetă, dar și controale la toate centrele din subordine.

- Reclamă -

„Referitor la situația semnalată în presă cu privire la decesul beneficiarului din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova aduce la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte:

În data de 6 august 2021, Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești a informat conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova cu privire la decesul din data de 5 august a unui beneficiar, în vârstă de 61 de ani și la faptul că reprezentanții Poliției au ridicat de la sediul centrului documente, camerele de luat vederi și au luat declarații de la angajați și beneficiari cu privire la acest eveniment.

Având în vedere acestă informare, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova s-a autosesizat și s-a deplasat în data de 07.08.2021 la sediul centrului rezidențial, unde a purtat discuții cu câțiva beneficiari și angajați din centru, despre împrejurările în care s-a produs decesul.

- Reclamă -

Pe baza informațiilor obținute, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă care va analiza situația din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești și va propune măsurile ce se impun.

De asemenea, D.G.A.S.P.C. Prahova va constitui echipe multidisciplinare ce vor avea ca misiune deplasarea în toate centrele rezidențiale din subordine, în vederea evaluării și analizării detaliate a activității acestora, în scopul prevenirii apariției unor situații de abuz sau a altor situații care ar putea afecta îngrijirea și siguranța beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al DGASPC

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...