Poliția Locală a aplicat 11 amenzi, în perioada 2-6 august, societății Rosal SA, pentru că nu a prestat serviciul de salubrizare sau nu a efectuat curățenia și igienizarea căilor publice. 

De asemenea, cinci persoane prinse că au abandonat gunoiul pe spațiul public au fost amendate.

Suma totală a sancțiunilor date Rosal și persoanelor fizice este de 31.500 de lei.

“În perioada 2 – 6 august 2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.500 lei pentru depistarea de fapte contravenționale ce au constat atât în abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, cât și pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare – conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, dar și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare.

Astfel, din totalul sancțiunilor contravenționale menționate anterior, un număr de 11 amenzi au fost aplicate operatorului serviciului de salubrizare, iar restul de 5 amenzi unor persoane fizice,  conform prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 – referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti.

Totodată, au fost întreprinse verificări în cazul unui număr de 26 sesizări înregistrate din partea cetățenilor, efectuându-se și 34 de monitorizări pe raza municipiului”, a transmis Poliția Locală Ploiești.

Controale privind disciplina în construcții

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au desfășurat în perioada 02-06 august 2021, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcții, pe șantierele în lucru de pe străzile Târgoviștei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcănești, Carpați, Țintea, Veniamin Costache.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deșeurilor din construcții prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depășeste concentrația admisă și pentru nemenținerea curățeniei și a ordinii în șantiere.

Controalele pe această temă se vor desfășura în continuare, în vederea asigurării respectării  prevederilor legale în materie și a unui mediu curat și sigur pentru cetățeni.

Sursa: Poliția Locală Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here