fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Declarația vine în contextul în care PNL Prahova a anunțat miercuri că Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura la Biroul Electoral Județean. Dumitrescu este pus sub acuzare de DNA într-un dosar de corupție și anunțase în februarie că renunță la toate funcțiile politice din partid, inclusiv la șefia PNL Prahova.

Zilele trecute a anunțat, însă, că încă este președinte al organizației județene a PNL, iar astăzi partidul de la Prahova a anunțat că și-a depus candidatura pentru un nou mandat la președinția CJ Prahova, funcție pe care la ora actuală are interdicție să o exercite.

- Reclamă -

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, lasă să se înțeleagă că Dumitrescu și-a depus candidatura fără a avea validare de la centru, respectiv din partea Biroul Politic Național. În consecință, Bode a anunțat că a transmis o sesizare Comisiei de Arbitraj a PNL, și că așteptă o opinie legat de articolul 86 din statutul partidului şi anume o interpretare privind competenţele Biroului Politic Naţional cu privire la validarea candidaturilor.

„Am avut o videoconferinţă cu secretarii generali, ocazie cu care secretarul general al organizaţiei Prahova ne-a informat că organizaţia Prahova intenţionează să depună această candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ulterior am şi primit această confirmare, organizaţia a decis să depună candidatura la BEJ. Discutând cu domnul preşedinte Ciucă şi cu colegi din conducerea partidului am luat decizia să mă adresez Comisiei de Arbitraj, în calitate de secretar general al PNL şi să solicit un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului 86 din statut şi anume competenţele Biroului Politic Naţional. BPN validează la propunerea consiliilor de coordonare judeţene candidaturile la funcţia de primar reşedinţă de judeţ, primarul municipiului Bucureşti şi al primarilor de sectoare, în interpretarea colegilor noştri de la Prahova. În consecinţă, ei au considerat că nu este nevoie de validarea BPN pentru candidatura domului Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean”, a tranmis Bode, citat de Agerpres.

De precizat este că secretarul organizației Prahova a PNL este deputatul Mircea Roșca.

- Reclamă -

„Mâine (joi n.red.) vom avea BPN, vom valida candidatura domnului Nica la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, de asemenea mai avem câteva candidaturi de validat, Oradea, domnul Burduja la Bucureşti. Vom lua în discuţie şi acest aspect. Eu aştept opinia Curţii de Arbitraj”, a precizat Lucian Bode pentru Agerpres.

PNL Prahova a transmis că decizia privind susținerea candidaturii lui Iulian Dumitrescu s-a luat „în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali”.

În legătură cu dosarul penal care îl vizează, Iulian Dumitrescu a declarat că are dreptul legal şi constituţional de a candida, colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o soluţie cât mai rapidă din partea Justiţiei.

Iulian Dumitrescu e urmărit penal sub control judiciar de DNA pentru că ar fi primit mită 16 milioane de lei din 47 milioane cerute pentru un contract din bani publici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...