fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Deputatul PNL Mircea Roșca scapă de condamnare prin prescrierea faptelor

Citește Și

- Reclamă -

Deputatul PNL Mircea Roșca scapă definitiv de dosarul în care în primă fază fusese condamnat la închisoare, prin prescrierea faptelor.

Mircea Roșca fusese condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, dar condamnarea a fost apoi anulată pe motiv că nu a fost pronunțată de un complet specializat în judecarea faptelor de corupție.

Timp de mai mulți ani, dosarul a fost plimbat de la o instanța la alta, până ce luni, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis defivitiv încetarea procesului întrucât faptele de care inculpații erau acuzați s-au prescris, transmite telegrama.ro. În același dosar erau vizați, pe lângă Roșca, mai mulți șefi ai unor instituții publice din Prahova. Decizia de încetare a procesului a fost luată de un complet de cinci judecători de la Instanța Supremă.

- Reclamă -

Dosarul fusese trimis în judecată în 2015, de către DNA, iar în 2018 Mircea Roșca a fost condamnat pe fond, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență.

Sentința a fost anulată pe motiv că a fost dată de un complet care nu era specializat în judecarea faptelor de corupție.

Așa că procesul a fost reluat de la zero, iar dosarul a fost mutat de la instanța la alta până ce faptele s-au prescris, mai scrie sursa citată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...