Într-un interviu acordat RepublikNews, antrenorul Titi Tudor vorbește despre iminentul moment al părăsirii sălii de box de la Upetrom, proprietarul fixând o sumă de vânzare a activului de 400.000 de euro, după ce, în urmă cu nici un an, suma era aproape la jumătate, 250.000 euro!

Atunci, măcar și la nivel declarativ, oficialii Primăriei Ploieşti analizau posibilitatea ca municipalitatea să cumpere sala de box unde încă mai antrenează Titi Tudor. Un activ care, atunci când a fost construit, s-a realizat la standarde europene. Fiind în an preelectoral, mai mulți politicieni s-au înghesuit să ofere soluții, Raul Petrescu, viceprimarul de atunci al Ploieştiului, declarând la acea dată: “Încercăm să găsim o soluţie. Există chiar o ofertă de cumpărare din partea companiei care deţine în prezent această sală de box. Înţeleg că preţul de pornire ar fi undeva la 250.000 de euro. Am vorbit cu o serie de consilieri locali pentru promovarea unui proiect local prin care Primăria să poată să achiziţioneze această sală în care s-au format atâţia campioni. Şi dacă Primăria a putut să cumpere un sediu pentru Starea Civilă, nu văd de ce nu ar avea aceeaşi motivaţie ca să achiziţioneze o sală de box, care, atunci când a fost făcută, a fost realizată la standarde europene, şi încă se află la un stadiu foarte bun” spunea omul politic.

Timpul a trecut, mirosul urnelor s-a estompat. Oarecum pe logică, obișnuit în această parte de țară, soluția promisă a fost dată uitării. De la un an la altul, mirosind o afacere prosperă cu bani publici, Gabriel Valentin Comănescu – patronul SEA PROTECT GROUP SRL, deținătorul Upetrom, implicit al sălii de box – a tot ridicat prețul. Probabil vrând să-și acopere din obligațiile de plată restante acum la bugetul de stat: 1.042.628 lei, obligații fiscale principale și 610.719 lei, datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat. Nu trebuie să ne mai obosim, mai ales că, probabil, ați și ghicit: aproape 400.000 de euro, suma cerută pe sala de box!

Am încercat să-l contactăm pe primarul Adrian Dobre, să aflăm dacă ar exista o șansă imediată pentru cei care trăiesc din și pentru box. Oarecum pe logică edilul nu a răspuns apelului, treburile legate de primărie fiind primordiale. De aceea am încercat la viceprimarul Cristi Ganea, acesta fiind în convalescență după sincopa avută la debutul săptămânii. Complet detașat, fiind în măsură să privească realist spre toată tevatura, omul politic a declarat în exclusivitate pentru RepublikNews:

“Prefer să stau cu viața mea și cu familia mea! Există primar, sunt 26 de consilieri, să pună mâna să muncească nu să stea doar la cafele și țigări! De aceea am ajuns unde-am ajuns, că alerg ca boul și încerc să-i ajut pe toți! Nu mai vreau, gata! Punct! Să se descurce fiecare! Ori devin o javră, să ajung să nu mai dau nici măcar bună ziua la lume, ori mă las! Așadar… mă las, că javră nu sunt și nici nu pot să fiu! Ce să fac? Este a doua oară când dau noroc cu moartea! Pur și simplu nu mai vreau! Nu am 80 de ani, nu am nepoți, am rămas cu necazurile mele, nu mai pot, la propriu! Nimeni, parcă, nu mai are niciun Dumnezeu, toată lumea minte, toată lumea înșeală, e o fâlfâială, nimeni nu spune despre adevărata și reala intenție! Unii nu-și dau seama, alții își dau, dar e prea târziu! Eu am făcut tot ce am putut, absolut tot ce am putut! Îmi pare rău de nea Titi, chiar îmi pare rău, mai este și vecinul meu! Este un om adevărat care a pus și pune suflet în tot ceea ce face… Dar nu, asta nu-i o țară corectă, ne merităm soarta! Românii își merită soarta, chiar nu merităm mai mult! Nu facem decât să mințim, să înșelăm, să ducem oamenii cu vorba! Nu o să vedeți niciun conducător care să facă vreun pas înapoi, chiar dacă greșește! Aceasta este concluzia la care am ajuns în aceste trei zile de când stau acasă!”

Concluziile, firește, sunt apanajul dumneavoastră!

sursa: republikanews.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Într-un interviu acordat RepublikNews, antrenorul Titi Tudor vorbește despre iminentul moment al părăsirii sălii de box de la Upetrom, proprietarul fixând o sumă de vânzare a activului de 400.000 de euro, după ce, în urmă cu nici un an, suma era aproape la jumătate, 250.000 euro! Atunci, măcar și la nivel citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here