fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Românii pot cumpăra de azi titluri de stat cu dobândă 7%

Citește Și

- Reclamă -

Românii pot cumpăra de astăzi titluri de stat Fidelis. Donatorii au parte de o dobândă mai mare.

Ministerul Finanțelor lansează miercuri prima ediție a programului de titluri de stat Fidelis din 2024, prin care se pot achiziționa titluri în lei și euro cu scadențe cuprinse între 1 și 5 ani.

Cei care cumpără titluri în lei cu scadența la un an beneficiază de o dobândă de 6%, iar pentru cele în euro primesc 4%. Donatorii de sânge primesc dobânzi mai mari.

- Reclamă -

Ministrul Marcel Boloş a reiterat ideea potrivit căreia donatorii-investitori au reuşit un bilanţ remarcabil în 2023.

”Peste 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi. Sperãm ca în 2024 sã depãşim cifrele acestea, tocmai de aceea menţinem beneficiile speciale pentru donatori, atât cea mai bunã dobândã, cât şi cel mai mic prag de subscriere. În ceea ce priveşte impulsionarea donãrii, dupã cum ştiţi nu este singurul efort financiar realizat de Guvern, pentru cã, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor a crescut de patru ori, de la 67 lei la 280 lei”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

Așadan donatorii de sânge care cumpără titluri de stat în lei, cu scadența la un an, primesc o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.

- Reclamă -

Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 iulie 2023.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Potrivit Ministerrului Finanţelor, în procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut