fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

S-a constituit echipa de intervenție pentru prinderea ursului din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un urs a fost văzut, din nou, noaptea trecută în Ploiești. Inițial, prezența animalului a fost sesizată în incinta fabricii Bergenbier de la ieșire din oraș, ulterior animalul a fost văzut fugind pe câmpurile învecinate.

ISU Prahova a emis mesaj RO-Alert pentru ca oamenii să aibă grijă și să nu se apropie de animal.

Ulterior, primăria Ploiești a emis un comunicat de presă în care a anunțat că s-a constituit echipa de intervenție:

- Reclamă -

”Având în vedere mesajul RO Alert emis duminică dimineaţa, 29 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezența unui urs în zona fabricii de bere Bergenbier din localitatea noastră, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, s-a deplasat, în zona indicată, împreună cu echipa de intervenție constituită în acest sens, pentru luarea măsurilor ce se impun în acest caz.

Astfel, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, deplasându-se în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Pe parcursul intervenției, municipalitatea ploieşteană beneficiază de suportul direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, precum şi al reprezentanţilor Poliţiei Municipiului Ploieşti.
Totodată, la solicitarea primarului municipiului Ploieşti, la acțiune participă reprezentanții Parcului Memorial “Constantin Stere”, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din judeţul Prahova, care au venit, astfel, în sprijinul autorităților locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun.

- Reclamă -

Autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie şi, în acest sens, roagă cetăţenii municipiului Ploiești să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, singurul demers recomandat în situația în care sesizează un pericol fiind acela de a apela numărul de urgență 112.”, se arată în comunicatul primăriei Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img