Fostul deputat de Prahova, Sebastian Ghiță rămâne cu mandatul de arestare în lipsă emis pe numele său de procurorii DNA din Ploiești. Măsura preventivă a fost cerută la finele anului 2016 când Sebastian Ghiță a fugit din țară deși era cercetat în mai multe dosare de corupție.
Curtea de Apel Ploești a respins, ieri, printr-o decizie definitivă cererea fostului deputat prin care solicita instanței anularea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă la finele anului 2016 la solicitarea procurorilor anticorupție. Judecătorii ploieșteni au apreciat solicitarea lui Sebastian Ghiță ca neîntemeiată
Așadar, fostul deputat nu se poate întoarce în țară pentru că ar risca să ajungă în spatele gratiilor.
Acesta se află în Serbia din decembrie 2016, unde a fugit atunci când a pierdut alegerile parlamentare și implicit imunitatea conferită de această funcție.
El avea și are în continuare calitatea de inculpat în cinci dosare de corupție, două dintre ele aflându-se încă în faza de urmărire penală la DNA.
Singurul mandat de arestare valabil emis pe numele său și reconfirmat ieri de instanță este în dosarul numit generic Ponta – Blair, în care este acuzat că ar fi plătit vizita fostului premier britanic în România pentru a-i face lobby lui Victor Ponta în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. În schimbul gestului său, Ghiță a primit un loc eligibil pe listele de parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here