Ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova se tot amână. Deși era programată pentru miercuri, 13 octombrie, membrii AGA, în speță primarii localităților care fac parte din cele două contracte de colectare deșeuri menajere de la populația din Prahova, au fost informați că ședința nu va mai avea loc.

Reamintim că propunerea de reziliere a fost pusă inițial “pe masă” de primarul localității Blejoi, Adrian Dumitru, care în urmă cu câteva luni a cerut ca propunerea să fie supusă la vot în AGA. De abia în luna septembrie, conducerea ADI Deșeuri a anunțat că va face acest lucru.

În cadrul unei ședințe din 14 septembrie, primarii fuseseră convocați să voteze o eșalonare la plată solicitată de Rosal. Rosal colectează deșeurile menajere în baza a două contracte încheiate cu ADI Deșeuri, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, facturează acest serviciu la populație și la rândul său plătește o redevență la CJ Prahova. Cum Rosal nu a plătit redevența, CJ a acționat operatorul în judecată, a câștigat procesul, iar instanța a calculat datorii de peste 10 milioane de lei, sumă care crește de la o zi la alta prin adăugarea de penalități de întârziere.

Operatorul a solicitat ADI Deșeuri să plătească banii “în rate”, eșalonat, iar Asociația a convocat AGA pentru a vota acest lucru.

În cadrul ședinței AGA, însă, membrii cu drept de vot, în speță primarii localităților prinse în contracte, au adus în discuție faptul că neplata redevenței este clauză prin care contractul poate fi reziliat și au refuzat să voteze reeșalonarea, solicitând rezilierea.

Președintele ADI Iulian Dumitrescu a propus ca rezilierea contractului să fie votată într-o ședință ulterioară care urma să aibă loc peste două săptămâni.

Pe 4 octombrie a fost o nouă ședință AGA a ADI Deșeuri, când pe ordinea de zi a fost rezilierea contractelor cu Rosal. Din lipsă de cvorum, însă, proiectul nu a fost supus la vot, așa că a fost amânat din nou, pentru data de 13 octombrie.

Astăzi, însă, 13 octombrie, membrii AGA au fost informați că ședința nu se mai ține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here