Șeful SRI Prahova, Sabin Iancu, a fost schimbat din funcție, a confirmat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea. Site-ul Lumea Justiției a prezentat măsura drept continuarea acțiunii de înlăturare a oamenilor controversați din structurile de conducere ale SRI începută de Eduard Helvig. Purtătorul de cuvânt al SRI n-a precizat care au fost motivele înlocuirii lui Iancu, afirmând doar că a fost vorba de “o decizie managerială”.

“În legătură cu șeful SRI Prahova vă pot face următoarele precizări: printr-o decizie managerială, dl colonel Sabin Iancu a fost mutat din funcția de șef  al Direcției Județene de Informații Prahova într-o altă unitate din cadrul Serviciului Român de Informații”. Potrivit unor surse, Iancu ar fi fost avansat în funcție la București iar decizia n-ar avea legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse în presă.

Fostul senator Daniel Savu și omul de afaceri Sebastian Ghiță l-au acuzat pe Sabin Iancu că are o relație personală cu controversatul procuror Negulescu. România TV a prezentat o înregistrare din care rezultă ca procurorul a divulgat soției unui anchetat date și informații dintr-un dosar penal. Negulescu a demisionat din magistratură în februarie în urma scandalului declanșat de România TV.

Mircea Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetați Victor Ponta și Sebastian Ghiță, privind vizita lui Tony Blair în România și este martor în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat pentru fapte de corupție, alături de foști șefi de Parchet și Poliție din Prahova.

Înainte de a fi transferat la SRI Prahova, Sabin Iancu a fost șeful SRI Teleorman.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here