copac cazut sgu ploieşti directia silvica
Conducerea SGU Ploieşti a decis să ceară sprijinul de specialitate al Direcţiei Silvice, pentru evaluarea stării de sănătate a arborilor de pe domeniul public. Măsura vine după ce, săptămâna trecută, un copac rupt a căzut peste o maşină şi a lovit o femeie care trecea prin zonă, aproape de Palatul Culturii.

“În scopul de a preveni incidentele neplăcute, provocate de prăbușirea arborilor din perimetrele verzi, conducerea societății noastre a remis o adresă către Direcția Silvică Prahova prin care a solicitat acordarea sprijinului de specialitate în vederea realizării unei evaluări a stării de sănătate a arborilor, de pe domeniul public al municipiului”, a anunţat SGU Ploieşti, într-un comunicat de presă transmis marţi.

“Acest demers a fost inițiat de municipalitate și a fost generat de necesitatea de a crește eficiența serviciului de specialitate din cadrul societății noastre, respectiv îmbunătățirea permanentă a activităților de întreținere peisagistă prestate în interes public. Totodată, conducerea societății noastre a decis că este necesară o opinie de specialitate în detaliu, întrucât, în ultima perioadă, a fost constatată o creștere a cazurilor de prăbușire prematură a arborilor tineri, aflați în stare de vegetație bună, fără semne de uscare în coronament”, se mai arată în comunicat.

FOTO: Un copac s-a prăbușit peste o femeie în centrul Ploieștiului

“De asemenea, această inițiativă reprezentă o preocupare permanentă a administrației locale pentru conservarea patrimoniului verde al orașului, în lupta împotriva poluării”, a mai transmis SGU Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here