Mai mulți șoferi au fost prinși de polițiștii din Prahova conducând deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

“Seara trecută, polițiștii prahoveni au identificat atât pe raza comunei Măneciu, cât și pe DJ 101D, pe raza comunei Buda, doi conducători auto care, la controlul documentelor s-a constatat faptul că emanau halenă alcoolică, motiv pentru care au fost testați cu aparatul etilotest.

În cazul șoferului în vârstă de 37 de ani care circula pe raza comunei Buda, aparatul a indicat valoarea de 0,97 alcool pur în aerul expirat. Ba mai mult, cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cu ocazia verificării bărbatului identificat pe raza comunei Măneciu, aparatul a indicat valoarea de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, șoferii au fost conduși la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”, a anunțat Poliția Prahova.

Un alt bărbat a fost prins băut la primele ore ale dimineții: “Ieri dimineață, în jurul orei 07:00, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 102, în afara localității Păulești, condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Vărbilău.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 20 noiembrie, în jurul orei 09:15, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Comarnic au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, care circula pe strada Secăriei.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”, a mai informat IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here