fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Șpăgarii de la SGU interceptați și supravegheați audio – video. Anchetatorii au probat o mită de 50 de lei

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un angajat al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești (SGU), care ocupa funcția de casier încasator în cadrul Serviciului Parcări, Blocări, Ridicări, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, fiind găsit vinovat pentru luare de mită.

Citește și: Mită la SGU Ploiești. Ce măsuri au luat procurorii

- Reclamă -

Angajatul SGU a fost prins când primea mită de la doi șoferi pentru deblocarea roiților autoturismelor parcate ilegal.

Vasile D. și-a recunoscut fapta și a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, acord admis de Tribunalul Prahova, miercuri 11 octombrie.

”- admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi inculpatul VASILE D.,

- Reclamă -

– condamnă pe inculpatul VASILE D. la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și interzicerea dreptului de a ocupa funcția publică casier încasator în cadrul Serviciului Parcări, Blocări, Ridicări al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită in forma continuată (2 acte materiale).

-dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare, şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani

-pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere sau la CSM Ploieşti- Hipodrom Ploieşti afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Citește și: VIDEO: Percheziții la SGU Ploiești. Aproape toți angajații de la blocări duși la audieri

- Reclamă -

-confiscă de la inculpatul VASILE D. suma de 50 de lei reprezentând suma de bani primită cu titlu de mită. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11/10/2023”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Șpaga cerută în fața Inspectoratului Județean de Poliție Prahova

Angajatul SGU a fost denunțat la DGA de către unul dintre șoferii căruia i-a cerut mită pentru deblocarea roții mașinii. Șoferul a fost surprins de tupeul funcționarului care i-a cerut șpaga chiar în fața Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Denunțul a fost urmat de o anchetă a procurorilor care au dispus măsuri de interceptare a convorbirilor telefonice, dar și supraveghere audio, video și foto pentru a putea proba activitatea infracțională a angajaților SGU care se ocupă cu blocarea roților mașinilor parcate ilegal pe domeniul public.

”În primă fază, membrii echipajului nu întocmesc nota de constatare, ci numai blochează roata autoturismului și efectuează fotografii. În cazul în care conducătorul se prezintă la autoturism într-o perioadă de timp relativ scurtă și dacă acesta pare dispus să ”se înțeleagă” cu membrii echipajului, aceștia nu mai întocmesc nota de constatare deloc. Unul dintre membrii echipajului se deplasează la autoturism și deblochează roata, iar celălalt rămâne în interiorul autospecialei inscripționate SGU, unde conducătorul auto îi remite o sumă de bani acestuia, inferioară tarifului legal de 110 lei/200 de lei iar membrii echipajului nu mai remit conducătorului niciun fel de document legal pentru încasarea sumei de bani, acesta fiind împărțită între ei”, se arată în rechizitoriu.

În documentul citat se precizează că anchetatorii au extins cercetările și asupra altui echipaj de la SGU, angajat la același compartiment de ”blocare roți”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img