În spațiul public a apărut o filmare cu un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești care avea o plagă infectată nepansată și stătea în așternuturi murdare. Filmarea a fost realizată de fiul bătrânului, care a surprins și imagini din toaleta salonului, unde de asemenea era sânge și mizerie. Reporterii ziarului Incomod au mers astăzi la spital și au descoperit că bărbatul a fost pansat seara trecută, după apariția filmării în spațiul public. Colegii de salon ai bărbatului au declarat că timp de trei zile nu l-a pansat nimeni pe bătrân.

Citește aici toate detaliile și vezi atât filmarea inițială, realizată de fiul bărbatului, cât și filmarea realizată astăzi de reporterii ziarului!

Inițial managerul spitalului, Marius Niculescu, la care reporterii ziarului au mers pentru un punct de vedere, a refuzat să facă o declarație oficială pe marginea acestui subiect, rezumându-se la a spune că a fost demarată o anchetă internă și că va face comunicarea de abia după terminarea cercetărilor, lucru care s-a întâmplat în această după-amiază.

În documentul trimis către redacția noastră, în concluzie, este specificat că “vorbim de un pacient a cărui evoluţie, din punct de vedere a funcţiilor vitale, a fost net favorabilă, leziunea fără risc urmând a fi rezolvată după echilibrarea funcţiilor vitale și a afecţiunilor cu risc.

Analiza modului de realizare a igienizării salonului și pacienţilor, până în acest moment, nu a relevat abateri de la procedurile legale, eventualele abateri ulterior constatate din verificările interne urmând a fi corectate și sancţionate.”.

Însă, de remarcat este și că despre rana pacientului de la picior este menționat că pentru aceasta s-a recomandat “atitudine conservatoare (simplu pansament)”. Dar deși este vorba de un “simplu pansament”, reamintim că ceilalți pacienți din salon le-au spus astăzi reporterilor Incomod că zile întregi nu l-a pansat nimeni pe bătrân.

Iată mai jos punctul de vedere integral emis de Spitalul Județean de Urgență Ploiești:

COMUNICAT
Ca urmare a cazului mediatizat de dumneavoastră, va aducem la cunoştinţa următoarele:
  • Pacientul a fost internat in data de 2.02.2017 in secţia de Interne, prezentând o afecţiune cronica, decompensată, manifestata prin dispnee severa( sufocare), edeme generalizate ale membrelor dar si prezenta de lichid la nivel abdominal.
  • Evoluţia sub tratament a fost satisfacatoare, cu ameliorarea funcţiilor vitale, urmând ca după remisia edemelor sa se efectueze si tratamentul flictenei.
Deşi pacientului i s-a recomandat repausul la pat, acesta nu a respectat indicaţia, deplasandu-se spre baie, acţiune soldata cu spargerea flictenei si patarea cearceafului si a pardoselei. Menţionam ca legislaţia actuala nu permite contentia fortata a pacientului cu anumite excepţii neap’icabile in acest caz.
  • In urma consultului de chirurgie plastica s-a confirmat ca este vorba de o simpla flictena, care nu necesita un tratament special, recomandandu-se atitudine conservatoare ( simplu pansament).
  • Din declaraţiile celorlalţi pacienţi din salon reiese faptul ca personalul de îngrijire a efectuat activitatile de igenizare atat in salon cat si in grupul sanitar, precum si faptul ca pampers-ul a fost schimbat de familia pacientului, care ulterior, l-a aruncat pe podeaua de la baie.
In concluzie: vorbim de un pacient a cărui evoluţie, din punct de vedere a funcţiilor vitale, a fost net favorabila, leziunea fara risc urmând a fi rezolvata după echilibrarea funcţiilor vitale si a afecţiunilor cu risc.
Analiza modului de realizare a igienizării salonului si pacienţilor, pana in acest moment, nu a relevat abateri de la procedurile legale, eventualele abateri ulterior constatate din verificările interne urmând a fi corectate si sancţionate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here