fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Stații de autobuz noi în Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

În Ploiești vor fi montate noi stații de așteptare pentru călătorii care folosesc autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din sistemul public de transport în comun.

Este vorba despre 46 de noi stații care vor fi furnizate și montate în oraș. Municipalitatea a anunțat printr-un comunicat de presă că primarul a semnat vineri contractul pentru acestea.

C:\Users\invatamant\Desktop\statii noi transp public.jpg

„Prin realizarea acestei investiții, ne dorim creșterea calității serviciilor de transport, a confortului și a siguranței pentru călătorii din municipiul Ploiești, dar şi orientarea ploieștenilor către acest mod de transport. Crescând calitatea serviciilor de transport public în Ploiești, sperăm să reducem traficul autoturismelor mici, reducând, astfel, şi nivelul de poluare al noxelor auto”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -

”Vor fi construite 7 stații așteptare de dimensiuni mari (L= 500 cm/L panouri laterale = 75 cm/H = 250cm/lățime proiecție acoperiș = 150 cm) şi 39 stații așteptare de dimensiuni medii (L= 350 cm/L panouri laterale = 75 cm/ H = 250cm/ lățime proiecție acoperiș = 150 cm).

Stațiile vor fi prevăzute cu adăposturi  pentru călători,  dotate cu bănci de odihnă, asigurându-le acestora  confort şi protecție faţă de condițiile atmosferice nefavorabile, precipitații și temperaturi ridicate. Dimensiunea băncii este adaptată în funcție de lungimea adăpostului pentru călători şi este amplasată în mod central, pentru crearea a două spații de staționare a persoanelor cu dizabilități, pentru respectarea legislației europene în vigoare, privind asigurarea condițiilor egale de acces la mijloacele de transport în comun ale persoanelor cu dizabilități.

Fiecare staţie de așteptare va avea un design modern și o structură de rezistenţă alcătuită din elemente fabricate din materiale rezistente la coroziune (din oţel galvanizat, vopsite în câmp electrostatic), cu proprietăți antivandalism și, de asemenea, va fi dotată cu trei corpuri de iluminat LED, cu o putere de 30W fiecare, pentru asigurarea unui iluminat corespunzător al staţiei.

- Reclamă -

Cele 46 de stații de așteptare pentru călători vor fi realizate de S.C. CNC ROMCENTER S.A, iar valoarea  contractului este de 687.876,00 lei, la care se adaugă TVA, banii fiind asigurați din bugetul local al Municipiului Ploiești.”, se arată în comunicatul primăriei Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut