darius la dna

darius la dnaComisia Juridică a Senatului a dat astăzi un nou aviz pozitiv pentru arestarea lui Darius Vâlcov. Fostul ministru al Finanţelor este audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA). 

Actualizare 15.10. Potrivit unor surse judiciare Darius Vâlcov a propus procurorilor DNA un acord de recunoaștere a vinovățieiînsă DNA l-ar fi refuzat pe ministru.

Actualizare 13.10. Comisia Juridică a Senatului a avizat pozitiv cea de-a doua cerere a DNA de arestare preventivă în cazul lui Vâlcov.

Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice a Senatului: Sper să nu mai avem discuții. Prevederile constituționale sunt clare. Constituția e legea legilor. Hotărârile, altele decât cele care se referă la regulementele camerelor, se adoptă cu majoritate simplă. Dacă vrem, fiecare poate da interpretări filosofice pe text simplu.

Reporter: Există riscul ca mâine pe votul pentru urmărirea penală să se aplice o regulă și pe votul reținere și arestare o altă regulă?

Cătălin Boboc: Sincer? Doar sper să nu. La ce am văzut nu pot să garantez treaba asta. Probabil toți colegii au înțeles că noi nu facem arestare sau urmărire penală. Noi facem doar un act necesar în acest demers.

Cred că încet-încet toți se vor convinge că acesta este un proces normal.

Sursa: www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here