fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Tinerii din PNL Ploiești, amenințați că vor fi excluși din partid. Ayad al Hasoon, atac dur la adresa lui Alin Moldoveanu: „are o atracție pentru Kim Jong-un”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Război între seniorii și tinerii din Partidul Național Liberal Ploiești! Scandalul a izbucnit după ce sâmbătă s-au organizat alegeri la Tineretul Național Liberal Ploiești. În timp ce tinerii susțin că scrutinul a fost validat la București, seniorii vor acum să-i excludă din partid. Mai mult decât atât, potrivit surselor din partid, înaintea alegerilor, primarul Adrian Dobre, care este președinte PNL Ploiești, ar fi încercat să-l convingă pe Gabriel Stoica, cel care a fost ales sâmbătă președinte la Tineret, să nu candideze.

Tinerii din partid spun că în ultimele săptămâni Gabriel Stoica și Ayad al Hasson, președintele TNL Prahova, s-au ocupat de organizarea alegerilor, potrivit calendarului partidului, având în vedere că pe data de 22 octombrie vor avea loc alegerile pentru TNL la nivel național. Tinerii spun că au respectat toți pașii pentru ca alegerile de sâmbătă să fie statutare.

- Reclamă -

Însă, sursele din partid spun că înainte cu o săptămână de scrutinul de sâmbătă, 7 octombrie, Gabriel Stoica a fost chemat de Adrian Dobre în biroul acestuia din primărie unde a încercat timp de aproximativ două ore să-l convingă să nu candideze. Gabriel Stoica i-ar fi spus primarului că dacă dorește să fie altcineva președinte la tineret acela să candideze împotriva sa, pentru că nu se retrage din cursă, dar Dobre nu ar fi recunoscut că dorește ca altcineva să fie președinte, ci doar i-a cerut să renunțe la candidatură.

Sâmbătă, în ziua alegerilor, tinerii s-au strâns la sediul partidului de pe strada Basarabi, dar când au ajuns acolo au observat că yala ușii de la intrarea în sediu fusese schimbată. Tinerii spun că cel mai probabil cineva a schimbat-o chiar în ziua aceea, întrucât se vedea că era nouă. În plus, sursele din partid spun că cei care ar fi schimbat yala pentru ca ședința să nu poată fi ținută ar fi chiar primarul Adrian Dobre, alături de Alexandri Nicolae (directorul TCE), cel din urmă mai fiind acuzat de „tactici” asemănătoare în trecut.

Tinerii n-au avut de ales și au ținut ședința în altă parte, iar după alegeri au semnat procesul verbal și l-au înaintat Biroului Permanent Național al Tineretului care, potrivit tinerilor, a decis că alegerile sunt statutare și a validat Biroul. Potrivit membrilor, prin statut, comisia de organizare a alegerilor ține de Tineret, iar seniorii nu au niciun drept de a se implica în Birou din punct de vedere al statutului PNL. Alin Moldoveanu, secretarul PNL Prahova, a dizolvat comisia de organizare a alegerilor TNL Ploiești deși, prin statutul partidului, nu are o astfel de putere. Tinerii îl acuză acum pe acesta că a încălcat statutul partidului.

- Reclamă -

La scurt timp după alegeri, tinerii au primit pe mail și pe Whatsapp un mesaj de la Alin Moldoveanu, secretarul PNL Prahova, o convocare la Biroul Permanent Județean în data 11 octombrie, la ora 17.00, „în vederea propunerii Biroului Permanent PNL Ploiești de radiere a unor membri”, semnată de Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova. Membrii PNL spun că în statut nici măcar nu există termenul „radiere”, dar că mai mult ca sigur mail-ul se referă la propunerea ca tinerii să fie excluși din partid. Mai mult decât atât, se pare că seniorii au motivat acest demers ca urmare a faptului că tinerii nu și-ar fi plătit cotizația la partid.

 - Ziarul INCOMOD

Culmea este că printre cei care au primit mesajul se numără și Mihai Ionescu, fiul deputatului George Ionescu, deși acesta nu are nicio funcție în cadrul TNL Ploiești.

 - Ziarul INCOMOD„Am participat la toate campaniile electorale din Prahova, am avut rezultate foarte bune și nu am avut conflicte cu nimeni. Aveam 11 ani când m-am implicat prima dată într-o campanie electorală, la alegeri pentru Parlamentul European. Oamenii care acum vor să mă excludă din partid nici nu erau la acel moment membri, când făceam eu campanie. Oamenii lui Ayad al Hasoon și ai lui Gabriel Stoica au luat parte la toate campaniile electorale din 2015 încoace, aducând 30-40 de oameni pe zi în campanii. Dacă nu m-a convins tatăl meu să nu intru în politică, vă dați seama că nu o să mă convingă altcineva să renunț. Fac politică pentru că vreau să trăiesc în România și cred că dreapta este singura care poate să aducă bunăstarea românilor. Nu voi pleca din PNL doar pentru că vrea cineva”, ne-a declarat Mihai Ionescu.

- Reclamă -

De altfel, tinerii spun că l-au sprijinit inclusiv pe Adrian Dobre în campania pentru primăria Ploiești, mai ales Gabriel Stoica fiind unul dintre cei care l-au ajutat pe Dobre să devină primar. Acum, edilul se pare că-i întoarce spatele.

 - Ziarul INCOMOD„Alegerile țin numai și numai de tineret. Conform statutului PNL și TNL, seniorii nu au voie să se implice în alegerile noastre. Am întrunit o comisie CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), am stabilit data, tot, am comunicat datele către partid de acum două săptămâni. M-am trezit la un moment dat că această comisie CODA a fost schimbată de secretarul general Alin Moldoveanu, numind altă comisie formată din oameni care s-au aflat în secțiile de votare de la Ploiești, adică oameni care vin pentru bani la partid, nu oameni care au muncit în campania electorală. Secretarul general a încălcat grav statutul PNL, el nu are voie să înființeze o comisie CODA. L-am sunat pe președintele Ludovic Orban, care mi-a confirmat faptul că secretarul general încalcă statutul, iar comisia lui CODA este nestatutară, rămânând ca eu pe data de 14 să țin alegerile, iar cele de pe data de 7 rămân valabile, când Gabriel Stoica a fost ales președinte, fiind candidat unic. Nu există cuvântul radiere în statut, domnul Alin Moldoveanu cred că are o atracție față de liderul Kim Jong-un, probabil din cauză că e și pe partea aceasta cu karate. Pentru faptul că am lucrat alături de George Ionescu în campania de la alegerile parlamentare, nu suntem buni, nu suntem agreați. Și faptul că am obținut un scor de 32% având în vedere că primarul în funcție Adrian Dobre a obținut 19%, înseamnă că noi nu performăm, nu suntem la un nivel foarte ridicat pentru ei. Acum se pune problema dacă Alin Moldoveanu va fi exclus sau nu din partid, având în vedere că el a greșit, a încălcat statutul. Iar un om când încalcă statutul, trebuie înlăturat. Asta cu radierea, de fapt, se aplică unui membru care nu și-a aplicat cotizația de cel puțin șase luni. Noi, de la tineret, am fost scutiți, așa a decis Adrian Dobre în Biroul Permanent Local după ce a fost ales primar, a spus că nu e normal ca tânărul să vină să lipească un afiș pentru noi și să-i mai cerem și bani pentru acest lucru.”, a declarat Ayad al Hasoon pentru ziarul Incomod.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img