Ancuța Anda Macovei, directoarea IT din cadrul ANAF, arestată preventiv la sfârșitul săptămânii trecute într-un dosar de corupție, a fost plasată în arest la domiciliu. Curtea de Apel Ploiești a admis contestația lui Macovei și a decis să îi acorde o măsură preventivă mai blândă, cu condiția să nu ia legătura cu martorii din dosar.

Interesant este că pe lista persoanelor cu care Macovei nu are voie să vorbească se află nume importante din lumea oamenilor de afaceri, Irina Socol, fondatoarea societății Siveco, dar și Popazov Mihail, Tuhar Razvan Daniel, Gheorghe Mihai Cătălin, Radu Nicolae Adrian, Mitroi Nasta Mircea. Conform portalului instanțelor de judecată, toți au calitate de martor în dosarul directoarei din ANAF.

Macovei a fost arestată în data de 6 octombrie la solicitarea procurorilor DNA Ploiești. Aceasta este acuzată că a luat mită un milion de euro, o excursie în SUA, dar și alte bunuri de valoare pentru a interveni în desfășurarea unor licitații publice astfel încât să fie câștigate de un anumit consorțiu de firme.

Licitațiile vizau contracte de mentenanță pentru sistemul informatic din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, instituție unde la data săvârșirii faptelor, Macovei era director IT.
Conform DNA, Macovei a cerut mită 25 la sută din valoarea contractelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here