fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Turiștii care pleacă în străinătate, taxați că nu merg în vacanță în România

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Românii care pleacă în vacanță în străinătate ar putea plăti o taxă pentru că nu aleg România. Desigur, pe lângă taxa turistică aplicată de țara de destinație. Inițiativa aparține Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care vor ca fiecare persoană care nu-și face vacanțele în România să plătească câte un euro.

Taxa ar urma să fie colectată de agențiile de turism, dar nu doar acestea. Patronatele din turism au luat în calcul și varianta în care oamenii își rezervă cazările pe cont propriu, fără agenție, și au gândit soluții pentru ca și aceștia să fie taxați. Reprezentanții patronatelor susțin că banii ar urma să fie folosiți pentru promovarea României.

Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc care lucrează la un astfel de proiect, a declarat la Digi24:

„În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe, cei care vin, vin întâmplător. Am pornit de la modelul de succes al Turciei care are buget de promovare de 225 milioane de euro până în 2028, în timp ce România are anul acesta buget de 3 milioane de euro. Ne-am gândit ca fiecare turist român care pleacă din țară să participe la promovarea României. (…)

- Reclamă -

În Turcia se plătesc 12 euro de persoană. Noi am vrea ca aceste sume să fie deduse dintr-un impozit al agenției respective, să plătească mai puțin TVA, dar banii să aibă destinație precisă, nu să se ducă undeva unde să nu știe nimeni de ei. Ne gândim la un euro.

(…)Ne gândim ca acești bani să fie colectați de site-uri de rezervări online, de companii aeriene. Așteptăm să treacă această furtună financiar-fiscală care e în Parlament ca apoi să venim și noi cu această propunere care să fie implementată într-un act normativ, nu vrem să afecteze bugetele turiștilor. Nu s-a purtat o discuție oficială la nivel de minister. Au fost contacte neoficiale cu Ministerul de Finanțe, al Economiei, cu colegi din țară, urmează să discutăm cu agențiile de turism care, bineînțeles că nu sunt de acord cu această măsură pe care vrem să o implementăm”, a declarat Dragoș Răducan la Digi24.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Localitatea unde vor fi 17 grade de 1 Decembrie

Meteorologii spun că temperaturile de 1 Decembrie vor ajunge până la 17 grade. În paralel, la Bâlea Lac, se...
spot_img