fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

MAI vrea să le dea bonusuri polițiștilor care contribuie la capturarea de droguri și arme

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să acorde bonusuri polițiștilor care contribuie la marile capturi de droguri, arme sau la denunțarea unor fapte de corupție.

În acest sens, MAI dorește introducerea unor reglementări legislative prin care polițiștii respectivi să fie bonificați, a anunțat chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

„La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani, precum şi denunţarea unor fapte de corupţie”, a spus Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI, potrivit Agerpres.

- Reclamă -

Despescu a mai precizat că în urma dezbaterilor la nivelul ministerului vor fi propuse măsuri de consolidare a cadrului legislativ cu scopul de a crește gradul de siguranță al oamenilor și combaterea infracționalității. Principalele direcții pe care se vor axa propunerile vizează traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranța rutieră și migrația ilegală.

Una dintre modificările avute în vedere prevede ca poliţia să poată dispune din oficiu urmărirea penală în anumite situaţii, pentru ca DIICOT să se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scăzut, poliţistul antidrog având un rol activ în investigarea acestor fapte, transmite digi24.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img