fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

UAP Prahova cere prelungirea subvenției la apă caldă în Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova a înaintat o adresă oficială către primarul, viceprimarii și consilierii locali din Ploiești, solicitând prelungirea subvenției la apă caldă, care a expirat la 31 august. Președintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, insistă și pentru atragerea de fonduri europene pentru modernizarea sistemului centralizat.

În adresa oficială depusă la Primăria Ploiești, conducerea UAP cere prelungirea subvenției la apă caldă, insistând pe faptul că în bugetul local există resursele necesare, cel puțin pentru luna septembrie.

- Reclamă -

Demersul vine în condițiile în care subvenția, acordată între 15 iulie și 31 august, n-a mai fost prelungită și după 1 septembrie, în ciuda alocării bugetare, după ce mai mulți consilieri au invocat articolul 14 din Legea 273/2006, privind finanțele publice locale, potrivit căruia Primăria, având datorii vechi către Termo Ploiești, nu ar mai putea angaja cheltuieli noi.

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat au rămas fără subvenție la apă caldă. Ce măsuri pregătesc autoritățile

De altfel, în ședința din 31 august, s-a discutat despre un acord de eșalonare a datoriilor către operatorul de termoficare, astfel încât acestea să nu mai figureze ca arierate, însă de atunci și până acum n-a mai apărut nimic public pe această temă.

Într-un mesaj transmis pe contul său oficial de Facebook, președintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, amintește că există resursele financiare pentru plata subvenției. El insistă și pentru atragerea de fonduri europene pentru sistemul centralizat, astfel încât să fie eliminate pierderile și să fie reduse costurile de producere și transport, în condițiile în care toate semnalele arată că peste câțiva ani nu va mai fi permisă acordarea unor astfel de subvenții.

- Reclamă -

Apel al UAP Prahova pentru modernizarea sistemului centralizat

„În această adresă am subliniat și faptul că până în iunie 2028 trebuie să se renunțe la subvenție. Așa că, dragilor, trebuie să faceți tot ce puteți ca să militați pentru obținerea fondurilor europene, ca să înceapă cumva această reconstrucție a CET Brazi, refacerea rețelelor primară și secundară și modernizarea punctelor termice, pentru a se reduce pierderile și să se eficientizeze cogenerarea. Astfel, se va putea diminua tariful la gigacalorie și putem intra cu un tarif suportabil din 2028 încolo. Nu lăsați lucrurile în așa fel încât să ajungem în situația ca în 2028 să nu se fi făcut nimic pe investiții din bani europeni și să ajungem în situația unor sume mari de tot la gigacalorie, sau chiar asta de acum, 720 de lei cu tot cu TVA, care să nu fie subvenționate!”, a afirmat Eugen Cristescu, în mesajul adresat autorităților din Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...