fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat au rămas fără subvenție la apă caldă. Ce măsuri pregătesc autoritățile

Citește Și

- Reclamă -

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat au rămas, de la 1 septembrie, fără subvenție la apă caldă, ceea ce înseamnă că vor fi nevoiți, cel puțin pentru câteva zile, să suporte tariful integral, de aproximativ trei ori mai mare decât cel subvenționat. Deși suma necesară fusese prevăzută în bugetul local, consilierii au evitat să aprobe prelungirea subvenției, invocând faptul că Primăria are arierate față de Termo și n-ar putea angaja cheltuieli noi.

Situația a fost dezbătută de Consiliul Local Ploiești în ședința de joi, însă atunci proiectul a fost prorogat, explicația oficială fiind că se așteaptă un acord de eșalonare a datoriilor Primăriei către Termo înainte de a putea angaja cheltuieli noi de la buget.

- Reclamă -

Acest acord era așteptat vineri, însă n-a mai apărut. De asemenea, nici în zilele care au urmat nu s-a mai auzit nimic despre subiect și nu a mai apărut nicio convocare a Consiliului Local.

VIDEO: Consiliul Local a aprobat o subvenție la apă caldă între 15 iulie și 31 august

Fără subvenție, ploieștenii racordați la sistemul centralizat vor plăti pentru apă caldă la tariful integral, așa cum a fost în lunile mai și iunie și jumătate din iulie. În schimb, între 15 iulie și 31 august fusese acordată subvenția, tocmai pentru a ajuta populația să facă față facturilor.

Cu subvenție, tariful pe gigacalorie pentru populație este aproape la o treime din tariful integral.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...