Cine este Bogdan Cristian Nica, candidatul de pe poziția 5 al PNL Prahova pentru Camera Deputaților? Pentru cei interesați să afle mai multe despre politician și despre activitatea sa, vă prezentăm mai jos parcursul educațional și profesional al acestuia și, totodată, calitățile care îl recomandă pentru un mandat în Parlamentul României.

Poate sunt mulți cei care știu că Bogdan Nica, în vârstă de 49 de ani, este medic la bază, însă, nu se poate spune același lucru despre numărul persoanelor care știu că acesta are studii la o universitate de prestigiu din străinătate sau că este doctorand, în ultimul an, la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Prima școală absolvită a fost Universitatea de Medicină și Farmacie „Iulia Hațieganu” din Cluj Napoca și s-a specializat în medicină generală, medicină de familie și în boli profesionale și medicina ocupațională la UMF „Carol Davila” din București. Apoi, Bogdan Nica a urmat un Master în management la Academia de Studii Economice București, dar și un curs de specializare în statalitate și politică de stat la renumita Georgetown University. Bogdan Nica a studiat în permanență pentru a se specializa în cât mai multe domenii și a absolvit numeroase cursuri postuniversitare în domeniul sănătății publice, al proiectelor cu finanțare externă și al managementului sanitar. Cum aminteam mai sus, chiar și în prezent își continuă pregătirea educațională, fiind doctorand în ultimul an.

Toate aceste studii l-au recomandat pe Bogdan Nica să ocupe mai multe funcții publice de-a lungul timpului, perioade în care și-a demonstrat cu succes cunoștințele dobândite în sănătate și management. A fost medic șef al Policlinicii MAI Ploiești, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Prahova, Inspector General de Stat, secretar general al Ministerului Sănătății, președinte cu rang de secretar de stat al ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului). Astfel, de-a lungul anilor, a dobândit o vastă experiență în administrația centrală și în legislație. A fost reprezentantul Ministerului Sănătății în comisiile de specialitate pentru elaborarea legislației sanitare, în domeniul supravegherii stării de sănătate, a inspecției sanitare de stat, a controlului sanitar și a asigurării asistenței medicale de urgență, dar și pentru elaborarea contractelor cadru în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în perioada 2007-2008.

Bogdan Nica a fost inițiatorul și promoterul a numeroase acte normative care țineau de competența ANPC, în perioada 2012-2014, dintre care amintim modificarea legii clauzelor abuzive, a legii garanțiilor, legislația privind metalele și pietrele prețioase, legislația secundară privind comercializarea pâinii și produsele de panificație.

Bogdan Nica este un liberal convins, fiind membru al PNL încă din anul 1990, când s-a înscris în Organizația Județeană Cluj. Încă din primii ani s-a remarcat, fiind membru fondator atât al organizației de tineret a partidului (TNL), cât și al celei de studenți (CSL). Anul 2005 a fost momentul în care Bogdan Nica a venit în PNL Prahova. În 2009, la alegerile prezidențiale, și în 2014, la alegerile europarlamentare, „doctorul”, cum îi spun prietenii, a fost director de campanie la nivelul filialei teritoriale Prahova a partidului. Și în cadrul partidului și-a dovedit cunoștințele din domeniul sănătății, fiind coautor al capitolului despre sănătate din programul candidatului PNL pentru alegerile prezidențiale din 2009, dar și coautor al programului de guvernare al USL din anul 2012. În perioada 2011-2012, Bogdan Nica a fost membru al comisiei de sănătate a PNL. Timp de trei ani, din 2011 până în 2014, a fost vicepreședinte al Biroului Politic Teritorial al PNL Prahova, iar în perioada 2010-2014 a fost secretar executiv al Regiunii 3 Sud-Muntenia. Din 2012 până în 2014, a fost membru al delegației permanente naționale a PNL. În prezent, Bogdan Nica este membru în organizația PNL Ploiești și membru al Biroului Permanent Județean al PNL Prahova.

Bogdan Nica este deschis comunicării cu electoratul și încurajează persoanele care doresc să-i transmită idei sau să îl întrebe despre propunerile legislative pe care vrea să le ducă în Parlament, să îl contacteze. Cei interesați o pot face astfel:

Email: [email protected]

Facebook cont: Bogdan Cristian Nica

Facebook pagina: https://www.facebook.com/candidatPNLparlament/

 

Difuzat de SC PROMEDIA ASR PRESS SRL la comanda PNL Prahova CUI 11160004

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here