fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Un prahovean, colaborator sub acoperire într-un dosar al DIICOT, expus public în site-ul Incisiv după publicarea unui document secret

Citește Și

- Reclamă -

Un prahovean, colaborator al procurorilor DIICOT într-o anchetă care viza falsificatori de bani, a ajuns într-o situație de risc de viață după ce site-ul incisivdeprahova.ro a publicat un document secret din dosar. 

Actul respectiv, care nu avea un caracter public, evidenția faptul că respectivul cetățean era informator al procurorilor care făceau cercetări cu privire la o grupare de interlopi. 

Odată publicat acest document oficial sustras în condiții dubioase din dosar, infractorii urmăriți au putut afla cine a oferit date anchetatorilor. Urmările acestui derapaj grav pot fi intuite.

- Reclamă -

Avertizat în legătură cu gafa făcută, semnatarul articolului a transmis că ”îi pare rău” și a șters articolul. Era mult prea târziu. Informația a ajuns la urechile celor implicați.

Nu este nici pe departe pentru prima dată când deținătorul domeniului incisivdeprahova.ro, fostul ofițer SRI, Radu Adrian, distruge vieți prin publicarea unor articole calomnioase, pline cu informații false, unele de-a dreptul invenții abracadabrante. Deși a fost dat în judecată în repetate rânduri de persoane care au devenit de-a lungul timpului ținta unor campanii defăimătoare, omul continuă să calomnieze. Multe dintre aceste articole denigratoare sunt scrise la comandă, pe bani, plătit de unii care au interesul de a elimina de pe piață concurenții sau de cei care cumpără în acest mod tăcerea acestui infractor.

Grav este că atât Poliția Prahova, dar și procurorii închid ochii în fața infracțiunilor evidente. Preferă tăcerea, ignorând cu anii plângerile penale depuse de victimele lui Radu Adrian. Personajul este tolerat, iar atitudinea de non-combat a autorităților nu poate fi explicată decât în două moduri: lene sau complicitate. 

- Reclamă -

În ultima perioadă Ziarul Incomod a dezvăluit o serie de cazuri ale unor persoane care au avut enorm de suferit, atât pe plan personal, dar și financiar, din cauza articolelor calomnioase pline de informații inventate, publicate în incisivdeprahova.ro.

Este și cazul prahoveanului de care am amintit la începutul articolului. Acesta a contactat redacția noastră pentru a povesti un episod asemănător cu cele prezentate anterior.

Ziarul Incomod a publicat recent un material video amplu în care mai multe persoane și-au făcut curaj să vorbească public despre acțiunile de șantaj, amenințare și intimidare la care au fost supuse prin intermediul unui șantaj mediatic realizat de Adrian Radu în site-ul Incisiv de Prahova.

Vezi aici mărturiile oamenilor: Fost SRI-ist distruge vieți și afaceri prin șantaj, ajutat de autorități

- Reclamă -

Ulterior difuzării acestui material video și alți oameni și-au făcut curaj să vorbească, acuzând practicile oneroase ale fostului ofițer SRI, condamnat penal și exclus din sistem pentru că a făcut publice informații secrete.

”Și eu am fost victima lui Adrian Radu. Sunați-mă să vă povestesc”, așa suna mesajul primit de mai mulți reporteri ai Ziarului Incomod de la un bărbat din Câmpina.

Un reporter al ziarului Incomod l-a sunat și acesta ne-a povestit cum anumite persoane pe care le-a indicat i-au cerut să facă denunțuri mincinoase la adresa unor magistrați. Deși ne-a dat numele persoanelor respective, nu putem proba acest fapt, așa că nu o să le dăm numele momentan. 

Profitând de faptul că avea la rândul său probleme penale, respectivii i-ar fi cerut să facă denunțuri mincinoase împotriva unor magistrați, oferindu-i la schimb mai multe avantaje. Dar câmpineanul a refuzat propunerea.

Drept răzbunare că nu a vrut să scrie denunțurile, s-a trezit ”linșat” în site-ul Incisiv de Prahova, susține bărbatul. În respectivul site a apărut un articol la adresa sa în care era un document dintr-unul dintre dosarele sale penale.

Documentul respectiv era emis de o unitate de Parchet și arăta faptul că bărbatul colaborase cu autoritățile într-o altă cauză penală în care era cercetată o grupare de falsificare a banilor.

În clipa în care documentul a fost publicat pe site și astfel a fost dezvăluită colaborarea sa în acel dosar, bărbatul a început să se teamă pentru viața lui, fiindu-i frică de faptul că interlopii cercetați în dosar se vor răzbuna.

La scurt timp, un bărbat i-ar fi spus că el este cel care l-a plătit pe Adrian Radu să apară articolul în Incisiv de Prahova, exact după modelul ”mafia deșeurilor”, în care persoane cu interese obscure îl plătesc pe Adrian Radu să scrie ce vor ei. 

Drept răzbunare pentru că nu a vrut să facă denunțuri mincinoase împotriva unor magistrați, bărbatul s-a trezit ținta lui Adrian Radu și a interlopilor. Totodată, prin respectivul articol, s-a încercat influențarea judecătorilor într-un dosar penal care rămăsese în pronunțare și care îl viza.

Cum se temea pentru viața lui, bărbatul și-a căutat dreptatea la instituțiile statului și a depus plângere împotriva unei avocate care avea acces la documentul respectiv din dosarul său și pe care o suspecta că l-a copiat. 

În plângere, câmpineanul a menționat și că documentul a apărut în site-ul Incisiv de Prahova și se aștepta să fie chemat pentru a detalia incidentul.

Dar spune că absolut nimeni nu l-a chemat la audieri și nu i-a cerut detalii despre acest caz. Procurorii au preferat să închidă ochii și au clasat dosarul.

După ce reporterii Incomod au discutat cu bărbatul la telefon, acesta ne-a transmis și mesaje vocale în care și-a arătat indignarea față de modul de lucru al instituțiilor care ar fi trebuit să investigheze acest caz:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut