fbpx
luni, mai 29, 2023

Un prahovean, condamnat pentru tentativă de viol, a vrut să arunce casa în aer. Polițiștii au intrat în forță și au oprit la timp o nenorocire

Citește Și

- Advertisement -

Polițiștii din Prahova au intervenit în forță pentru a opri un bărbat din comuna Drajna care amenința că va provoca o explozie folosind două butelii. Bărbatul, condamnat în trecut pentru tentativă de viol și furt, era căutat de poliție pentru verificări, având în vedere că fusese liberat condiționat din închisoare.

Omul a refuzat să primească echipajul de poliție în casă, s-a refugiat în dormitor, iar de la fereastră amenința că, în cazul în care polițiștii intră peste el, va provoca o explozie.

- Advertisement -

”La data de 4 august a.c., în jurul orei 18.15, polițiștii Orașului Vălenii de Munte, au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că dorește să se sinucidă și să incendieze locuința sa prin producerea unei explozii folosind 2 butelii pe care le-a pregătit în acest sens.

La eveniment a intervenit o echipă operativă, care a constatat faptul că bărbatul se afla în dormitorul locuinței, la fereastră, de unde amenința că dacă organele de poliție intră în curtea sa va aprinde gazul din butelii”, potrivit unui comunicat remis presei de Poliția Prahova.

Polițiștii au purtat discuții continuu ”în scopul determinării personei să înceteze acțiunea agresivă, prin care se putea răni sau putea să producă victime sau distrugeri de bunuri, însă acesta a refuzat categoric continuând cu amenințările”, a precizat sursa citată.

- Advertisement -

În cele din urmă polițiștii au pătruns prin forțarea ușii de acces în dormitorul în care se baricadase bărbatul, l-au imobilizat și  încătușat, pentru ca ulterior să-l ducă la Postul de Poliție Drajna.

În urma administrării probatoriului, față de bărbatul de 38 de ani s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Totodată, acesta urmează a fi supus unei expertize psihiatrice în vederea stabilirii discernământului, efectuându-se demersuri pentru internarea nevoluntară.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta