Un bărbat din Urlați a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, fiind acuzat că și-a înjunghiat mătușa, o femeie în vârstă de 70 de ani. Bărbatul a încercat să scape de închisoare, mințind anchetatorii. Le-a spus că femeia s-a împiedicat și a căzut cu gâtul în gardul metalic.

Răzvan Florin Puia în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în noiembrie 2019 sun acuzația de loviri și alte violențe. În urma anchetei, procurorii au apreciat că fapta bărbatului din Urlați este cu mult mai gravă decât părea la prima vedere așa că au schimbat încadrarea juridică și l-au acuzat de tentativă de omor. Anchetatorii au stabilit că lovitura a fost cu intenție, iar rana de la gât i-a pus viața în pericol victimei.

Altercaţia dintre nepot şi mătuşă a avut loc, duminică 24 noiembrie 2019, în Urlaţi. Cei doi au avut o discuţie contradictorie, iar într-un moment de furie, bărbatul a scos un briceag şi a tăiat-o pe femeie în zona gâtului. Victima, în vârstă de 70 de ani, a mers la Poliţie să ceară ajutor. Imediat, ”a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar la sediul poliţiei a fost adus bărbatul reclamat – care are antecedente penale şi care a declarat că ar fi avut o discuţie contradictorie cu femeia şi aceasta ar fi căzut singură peste un gard din fier beton”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

Ulterior, polițiștii au stabilit că în realitate rana de la gât a fost făcută intenționat cu un cuțit cu lama de mici dimensiuni, iar Puia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Pe parcursul anchetei, medicii legiști au apreciat că rana a fost gravă, iar femeia are nevoie de mai multe zile de îngrijir medicale decât au apreciat la început. Acesta a fost și motivul pentru care bărbatul a fost acuzat ulterior arestării de tentativă de omor.

Dosarul său se află în prezent pe rolul Tribunalului Prahova unde a fost înregistrat în data de 6 februarie. Nu a primit deocamdată un prim termen de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here