Alexandru Ştefan Ghibănescu, un bărbat din oraşul prahovean Breaza, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare pentru organizare de lupte cu câini și cămătărie, a cerut instanței liberarea condiționată. Ghibănescu a stat în închisoare puțin peste două luni și mai are de ispășit, conform sentinței definitive încă doi ani și două luni de pedeapsă.

Alexandru Ghibănescu a cerut liberarea condiționată în data de 6 februarie 2020, deși el a fost încarcerat la mijlocul lunii decembrie 2019. Instanța Judecătoriei Ploiești a apreciat drept ”prematură” solicitarea.

”…respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat GHIBANESCU STEFAN ALEXANDRU, în prezent deţinut în Penitenciarul Ploieşti, ca prematur formulată. În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală, fixează termen pentru reiterarea cererii de liberare condiţionată după împlinirea fracţiei prevăzute de lege. …Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

În același dosar Ștefan Ghibănescu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și proxenetism, instanța apreciind că nu există probe care să dovedească vinovăția.

Ştefan Alexandru Ghibănescu este un personaj cunoscut în Prahova. El a fost dat în urmărire internaţională pentru că în anul 2016 a fugit în momentul în care judecatorii au decis să-l aresteze preventiv.

El a fost prins după o lună de către poliţişti. Se afla într-un aeroport şi intenţiona să plece către Statele Unite ale Americii, potrivit unor surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here