UPDATE. Viceprimarul Viorel Barbu a revenit cu un punct de vedere: “Camera respectivă bate doar pe proprietatea mea, nu are audio, nu sunt camere performante, sunt îndreptate pe proprietatea mea și nu filmează mai mult de nivelul gardului care împrejmuiește locuința. Am fost chemat la poliție, am dat o declarație și i-am arătat ofițerului pe telefonul mobil faptul că acea cameră filmează pe proprietatea mea și nu depășeste împrejmuirea gardului. Am trei camere funcționale, nu stochează în memorie, nu sunt prevăzute audio, le văd doar pe telefon. Eu le-am montat după ce am avut mai multe discuții cu dânsul, cu înjurături, dar le-am montat la intimidare, cunosc legea că nu am voie să filmez pe domeniul public sau pe altcineva.”

ȘTIREA INIȚIALĂ. Primarul comunei Lapoș din Prahova, Dumitru Țârlea (PNL), îl acuză pe viceprimarul localității, Viorel Barbu (PSD) că îl spionează cu o cameră de supraveghere montată înspre locuința sa (foto sus). Țârlea a făcut plângere la poliție, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru violarea vieții private.

Dumitru Țârlea spune că viceprimarul îi este vecin și că acesta și-a montat camere de supraveghere pe locuință pentru a-și apăra proprietatea, dar acuză că una dintre camere este folosită de viceprimar pentru a-l spiona. Dumitru Țârlea susține că i-a cerut viceprimarului să mute camera astfel încât să nu-i mai filmeze proprietatea, dar că acesta a refuzat.

În luna mai, primarul a făcut plângere la poliție și la începutul lunii iunie a fost informat de către oamenii legii că a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Mai mult decât atât, primarul susține că este hărțuit de viceprimar de mai bine de trei ani și că ia în calcul inclusiv să ceară un ordin de restricție împotriva acestuia.

Reporterii ziarului Incomod au încercat să obțină un punct de vedere de la viceprimarul Viorel Barbu, însă acesta nu a răspuns nici la apelul, nici la mesajul trimis de reporterii noștri. În măsura în care va reveni cu un răspuns, acesta va fi publicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here