UPDATE 2-Simona Dolniceanu, directorul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești a contactat reporterii ziarului Incomod, oferind următorul punct de vedere: ”Astăzi am luat la cunoștință de existența acestei probleme și, din câte înțeleg, acest litigiu face obiectul unei plângeri penale. Nu vă pot da, deocamdată, un punct de vedere, până când nu discut cu cei de la Poliție, pentru a vedea dacă avem voie să facem publice anumite detalii. Oricum și în cadrul instituției noastre se face o anchetă internă, pentru a vedea exact cum stau lucrurile.

În momentul când voi avea toate datele, o să vi le aduc, ca de obicei, la cunoştinţă.”

UPDATE. Radu Socoleanu a contactat unul din reporterii ziarului Incomod, însă nu a dat curs acuzațiilor care i-au fost aduse, ci a declarat doar “eu las organele să-și facă datoria”, referindu-se la faptul că autoritățile vor face lumină în acest caz. Totodată, Radu Socoleanu și-a cerut scuze față de reporterul ziarului Incomod pe care a încercat să-l intimideze la ultima discuție telefonică, amenințându-l, în luna octombrie a anului trecut când ziarul Incomod a publicat un alt articol despre acesta.

Știrea inițială:

Acuzații extrem de grave la adresa fostului consilier local Radu Socoleanu, dar și la adresa angajaților Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești! Potrivit declarațiilor persoanei vătămate, Socoleanu, ajutat de două angajate SPFL, a înmatriculat o mașină cu acte false, pe care o furase de la victimă! Este vorba de vechiul scandal dintre fostul consilier și fosta soție a lui Emanuel Ilie (în trecut director la „Hale și Piețe S.A.”), Lia Ilie, care încă de anul trecut l-a acuzat pe acesta că i-a furat mașina.

După ce a mers ultima dată la Poliție pentru a se interesa de stadiul cercetărilor în acest dosar, Lia Ilie a aflat cu stupoare că Radu Socoleanu a depus acte prin care arăta că a cumpărat respectiva mașină de la aceasta, deși femeia spune că în realitate nu a făcut acest lucru. După ce a aflat despre acest lucru, femeia a mers la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești pentru a afla de la directoarea Simona Dolniceanu cum a fost posibilă radierea mașinii de pe numele său, deși nu a solicitat acest lucru personal! La sediul SPFL, în biroul directoarei Dolniceanu, Lia Ilie a aflat că radierea a fost făcută de către Radu Socoleanu, fără prezența sa, așa cum cerea legea, pentru că angajatele conduse de Simona Dolniceanu „îl cunoșteau” pe fostul consilier local.

„Am vorbit personal cu Simona Dolniceanu, le-a chemat în birou pe cele două angajate care sunt implicate, o juristă și o șefă. Iar acestea au declarat cu nonșalanță că îl cunoșteau pe Radu Socoleanu și că i-au făcut actele fără prezența mea, pentru că ele nu au știut că este fals contractul. Doamna Dolniceanu a spus că face plângere la Parchet. Eu ca să radiez mașina, dacă nu mai era pe numele meu, trebuia să mă duc personal la Finanțele Locale. Le-a întrebat pe cele două dacă m-au văzut vreodată în viața lor și au spus că nu. Le-a băgat în comisia de disciplină. Eu ar fi trebuit să merg personal acolo și să cer radierea mașinii pentru că am înstrăinat-o unei alte persoane. Aceste două persoane, de la ghișee diferite, una de la radiere, una de la înscriere, cunoscându-l, au acceptat ca el să meargă doar cu contractul, pentru că nu se mai face fișă fiscală. Persoana respectivă nu i-a cerut niciun buletin, nu l-a întrebat unde e vânzătorul, pentru că îl cunoștea. Directoarea a spus că va scoate imaginile de pe cameră să se vadă că eu nu am fost acolo, persoanele acelea nu m-au văzut niciodată. Am dat declarație că nu am radiat mașina. Am rămas mască! Pe 14 noiembrie s-a întâmplat acest lucru, a mers să îmi radieze mașina și să o înscrie pe numele lui. Mi-a fost milă de ele, dar fiecare trebuie să plătească pentru greșelile pe care le face. Așa putea veni oricine, tu îl cunoști, dar între timp omul acela poate deveni un infractor! Cum eliberezi actele fără proprietar? Se vede clar că pe acte este o semnătură falsă, pentru că s-a semnat „Lia” și eu mă semnez altfel. Mâine mă duc la Poliție să cer extinderea cercetărilor penale.”, a declarat Lia Ilie pentru ziarul Incomod.

Cum este posibil ca în instituția condusă de Simona Dolniceanu două angajate din subordinea acesteia să radieze și să înscrie o mașină fără ca proprietarul de drept să fie prezent?! Ce fel de management asigură Simona Dolniceanu în cadrul instituției subordonate Primăriei, cât timp angajații din subordine nu respectă cele mai simple legi sau proceduri?! Și, nu în ultimul rând, cum este posibil ca municipalitatea să permită ca una din instituțiile subordonate să aibă parte de un astfel de management, în care angajații înțeleg să respecte legea după bunul plac?!

N.R.: Reporterii noștri au încercat să-i contacteze pe Simona Dolniceanu și pe Radu Socoleanu pentru un punct de vedere, dar aceștia nu au răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here