Update:

Potrivit IJP Prahova, 28 de persoane au fost aduse la audieri, iar nouă persoane au fost reținute, șapte bărbați și două femei. Printre persoanele reținute se află și cei doi administratori, fare și soră care ar fi închiriat locația în scopul practicării prostituției, iar printre persoanele audiate sunt și câțiva dintre clienții prostituatelor.
Urmează a fi citate procedural și alte persoane, în aceeași cauză.

Citește și Culmea tupeului! Bordel amplasat lângă sediul Poliției Municipale Ploiești!

Update:

În fapt, se pare că parte din persoanele bănuite închiriau diverse locații din țară (Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj, Timișoara), unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituției. Locațiile erau schimbate fracvent, prostituatele desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ.

Alte două persoane sunt bănuite pentru că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională.

Persoanele din București sunt bănuite că ar fi trimis femei și în Marea Britanie, pentru a practica prostituția.

De la locațiile unde au avut loc perchezițiile, polițiștii au ridicat sume de bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism.

28 de persoane au fost aduse la sediul poliției în vederea audierilor, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

La percheziții au participat luptători S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și echipe din cadrul  I.J.P. Prahova (Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Câmpina și Poliția Municipiului Ploiești) și efective din cadrul Poliției Capitalei și I.P.J. Giurgiu.

De asemenea, la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Știre inițială:

La această oră, polițiștii prahoveni și cei ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează zece percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Nouă mandate de aducere vor fi puse în executare.

La data de 8 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din I.J.P. Prahova efectuează 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de proxenetism.

Descinderile au loc în municipiul București, precum și în alte locații din județele Prahova, Brașov și Giurgiu. În Prahova sunt două percheziții în Ploiești și două în Poiana Câmpina. Alte trei percheziții sunt efectuate în Sectorul 5 din Bucureși, una în Brașov și două în Valea Dragului din județul Giurgiu.

Astfel, începând cu luna iulie, polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care racolau femei în vederea practicării prostituției, atât în țară, cât și în Marea Britanie.

De asemenea, parte dintre persoanele în cauză facilitau practicarea prostituției, prin închirierea de imobile în acest scop.

Nouă mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie aduse la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Acțiunea se desfășoară cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here