Europarlamentarul Vasile Blaga, fost ministru PDL, a fost achitat definitiv în dosarul în care a fost acuzat de DNA, serviciul teritorial Ploiești, de trafic de influență. În același dosar, primarul Gheorghe Ștefan și-a recunoscut fapta și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii DNA, scrie g4media.ro.

Instanța îl obligă pe Blaga Vasile la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

”Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi apelantul intimat inculpat Blaga Vasile împotriva sentinţei penale nr. 594 din 15 noiembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1240/3/2017*. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie ?i Justi?ie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina acestuia. Obligă apelantul intimat inculpat Blaga Vasile la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Blaga Vasile, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 iunie 2022”, se anunță în minuta sentinței.

În 23 iulie 2020, Curtea de Apel București a trimis la Tribunalul București pentru rejudecare dosarul de corupție în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de Tribunal.

Primarul Gheorghe Ștefan (zis Pinalti) a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit trei ani de închisoare după ce a recunoscut că ar fi intermediat o mită primită de Vasile Blaga de la Horațiu Berdilă, de la compania IT Romsys.

Potrivit rechizitoriului, Pinalti a recunoscut că a intermediat partea cea mai consistentă, de 500.000 de euro, din mita totală de 700.000 de euro pe care ar fi primit-o Blaga ca să îl ajute pe Berdilă de la Romsys să câștige contracte IT cu Transelectrica și Transgaz, mai scrie g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here