fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Victor Ciorbea va ataca vineri la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal

Citește Și

- Reclamă -

Victor Ciorbea, titularul postului Avocatul Poporului, va ataca vineri la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situației.

Reamintim că Ciorbea declarase inițial că nu are temei legal să atace ordonanța, motivând că actul legislativ nu a intrat în vigoare. La o zi distanță, Ciorbea a avut o întâlnire la sediul instituției cu președintele Iohannis, iar după întâlnire și-a nuanțat poziția, anunțând că va analiza opțiunile.

- Reclamă -

Ciorbea își motivase refuzul spunând că nu poate sesiza CCR decât după ce intră Ordonanța în vigoare, adică peste 10 zile de la adoptare. În realitate, există un precedent în 2013. Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, în condițiile în care aceasta intra în vigoare pe 25 octombrie. Deci, a atacat o Ordonanță de Urgenta cu două săptămâni înainte de a intra în vigoare. Atunci, CCR a analizat sesizarea și a admis excepția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului, Ordonanța de Urgenta fiind abrogată. Diferența față de situația de acum este că în octombrie 2013, Avocatul Poporului era Anastasiu Crisu, nu Victor Ciorbea.

sursa: hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut