Un bărbat a fost condamnat la primă instanță la 19 ani și patru luni de închisoare pentru omor, însă, în urma apelului judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis definitiv și irevocabil că bărbatul nu se face vinovat de comiterea crimei.

Crima a avut loc în anul 2007, în comuna Bărcănești. Până în ziua de astăzi, a rămas cu autor necunoscut, însă, un bărbat a fost la un pas să facă închisoare tot restul vieții pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Peste un localnic care vânduse un teren au intrat noaptea tâlharii și l-au bătut până l-au omorât ca să le dea banii obținuți din vânzarea terenului. Mama victimei, aflată într-o cameră alăturată, l-a auzit pe fiul său spunând cuvintele “tocmai tu?!”, semn că îl recunoscuse pe cel puțin unul dintre agresori. De asemenea femeia i-a auzit pe tâlhari strigându-se pe nume.

La acel moment anchetatorii au întocmit un cerc de suspecți, dar nu au existat probe concrete împotriva nici unuia.

Cinci ani mai târziu, în 2012, un deținut aflat într-un penitenciar din România a spus că știe cine este autorul crimei respective și a făcut un denunț cu scopul de a beneficia de prevederile Codului Penal care îi ofereau astfel o reducere a pedepsei pe care o executa.

Deși nu au existat probe care să indice nici măcar faptul că bărbatul acuzat s-ar fi cunoscut cu victima crimei, iar numele acestuia nu coincidea cu cel auzit de mama victimei, acesta a fost trimis în judecată pentru omor și tâlhărie, fiind singurul acuzat de evenimentele produse în 2007. Bărbatul avea antecedente penale, însă, niciuna dintre faptele de care fusese acuzat în trecut nu fusese săvârșită cu violență.

În primă instanță, Tribunalul Prahova l-a condamnat la 19 ani și patru luni de închisoare.

Deși nu mai avea mari speranțe că va scăpa, omul a luat legătura cu avocatul Daniel Gașpar (foto dreapta), de la Societatea Civilă Profesională de Avocatură Gașpar și Asociații care, după ce a studiat dosarul și a văzut probele, a decis să îl reprezinte în apel.

Recent, Curtea de Apel Ploiești a decis că bărbatul este nevinovat de comiterea omorului și a tâlhăriei și l-a achitat. Acum, în 2020, la 13 ani de la comiterea crimei, aceasta este în continuare un caz cu autor necunoscut.

Mai multe detalii despre acest caz aflați din interviul de mai jos cu avocatul Daniel Gașpar:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here