fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO. Ce spune primarul Adrian Dobre despre posibilitatea majorării taxelor și impozitelor locale

Citește Și

- Reclamă -

În Ploiești se vorbește despre o nouă majorare a impozitelor și taxelor locale! Deși PSD-ALDE susține că măsura este dorită de primarul Adrian Dobre, edilul spune că este vorba despre o propunere a Serviciului Public Finanțe Locale. Primarul susține că solicitarea a venit din partea SPFL pentru a se discuta și a se dezbate acest proiect care, potrivit legislației, trebuie să stea 45 de zile pe site-ul primăriei înainte de a fi aprobat, iar aprobarea trebuie făcută până la finalul anului. În acest sens, a avut loc deja o întâlnire pe tema proiectului și chiar astăzi, 16 octombrie, SPFL va discuta din nou cu reprezentanții Consiliului Local.

Adrian Dobre spune că vrea să vadă și opinia consilierilor locali cu privire la majorarea taxelor și impozitelor locale și că le va expune acestora situația încasării veniturilor și variantele de majorare a bugetului, acolo unde există și alte variante. În plus, edilul spune că dincolo de decizia Consiliului Local și de propunerea făcută de SPFL, taxele și impozitele se indexează cu inflația an de an. Totodată, Curtea de Conturi a ridicat câteva probleme la nivel național cu privire la zonarea localităților, la modul în care se calculează impozitele pe diverse zone din municipiu, iar acesta ar fi un alt motiv pentru care SPFL a cerut să discute cu reprezentanții Consiliului Local și cu membrii comisiei de buget finanțe.

- Reclamă -

„În momentul de față mă concentrez asupra variantelor în care găsesc alte surse de finanțare, o taxare corespunzătoare pentru cei care din punct de vedere al aspectului nu respectă anumite reguli, mă refer la clădirile neîngrijite, la terenurile neîngrijite, încercăm să găsim o soluție legală pentru terenurile aflate în intravilan care sunt folosite necorespunzător. Sunt suprafețe mari de teren în municipiul Ploiești care se află în această situație și încercăm să-i determinăm pe proprietarii acestor terenuri să le dea o utilitate astfel încât să avem o baza mult mai bună de colectare, să creștem veniturile la buget. Sunt anumite activități care se desfășoară în municipiul Ploiești și încercăm să găsim o soluție legală de a fi taxate în plus acestea activități care generează o serie de probleme la nivelul municipiului. Acestea sunt variantele de soluții pe care eu le caut și pe care încerc să le aplic. Dincolo de acestea sunt și alte soluții și de aceea se discută, de aceea sunt în dezbatere publică și până la finalul anului trebuie luată o hotărâre de Consiliu Local”, a explicat primarul Adrian Dobre poziția sa față de această propunere.

Edilul a mai precizat că de-a lungul anului SPFL a avut majorări de venituri care se vor regăsi în buget. Totodată, primarul spune că venitul din taxele și impozitele locale pe clădiri, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, pe mașini, taxele de timbru, chirii și concesiuni încasate de la cetățeni și restul taxelor se ridică la aproximativ 110 milioane de lei pe an, dintr-un buget total de aproximativ 375 de milioane de lei, la care va mai fi adăugată o creștere datorită IVG-ului (impozit pe venit global) de 10-15 milioane de lei, dar din păcate suma va veni de abia în luna decembrie. Adrian Dobre spune că această cotă defalcată din IVG vine, însă, cu destinație specială, fie învățământ, fie asistență socială.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...