fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO Cine este persoana din conducerea CJ care protejează mafia gunoaielor?!

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Tone de deșeuri ajung la gropi ilegale de gunoi. Poliția face flagrant după flagrant, dar nimic nu pare să-i oprească pe infractori, de unde reiese concluzia că sunt protejați – asta a explicat senatorul USR Aurel Oprinoiu, președintele Comisiei de Mediu din Senatul României, în timpul unui talk show la Ziarul Incomod.

Ieri v-am prezentat fragmentul de emisiune în care Oprinoiu a făcut dezvăluiri fără precedent: a povestit cum a fost urmărit, amenințat și aproape bătut de un bărbat pe care l-a numit ”interlop” atunci când, într-o zi, a mers să verifice dacă la groapa ilegală de gunoi din Târgșorul Vechi se mai aruncă deșeuri. Reamintim că gravitatea incidentului este cu atât mai mare cu cât vorbim despre un demnitar agresat, președinte al Comisiei de Mediu din Senat.

Vezi aici fragmentul de emisiune în care Aurel Oprinoiu povestește acest incident și spune cine este interlopul care păzea groapa de gunoi!

- Reclamă -

Dezvăluirile senatorului nu s-au oprit aici. A vorbit despre un grup infracțional organizat, format din reprezentanți ai unor firme dar și personaje-cheie din instituții publice care au aderat la grup și, astfel, asigură protecție din partea instituțiilor care ar putea lua măsuri. Un exemplu în acest sens este Consiliul Județean Prahova, instituție care deține stația de tratare a deșeurilor, de unde pleacă gunoaiele care sunt îngropate ilegal la Târgșorul Vechi.

Aurel Oprinoiu spune că în timp ce Poliția făcea flagrant după flagrant, infractorii își continuau nestingheriți ”afacerea”, așa că a tras concluzia că cineva îi protejează. A mers la Consiliul Județean Prahova pentru a spune ce se întâmplă la groapa din Târgșor unde a stat de vorbă cu Anna Maria Vasile, administrator public al județului, despre care a înțeles că are atribuții pe linie de salubritate (n.r. am căutat pe internet și, implicit, pe site-ul Consiliului Județean Prahova atribuțiile acesteia în cadrul CJ, dar nu sunt publice).

Senatorul spune că deși avea imagini cu deșeurile periculoase aruncate în groapă, în care se vedea inclusiv aburul care se ridică din acestea, Anna Maria Vasile i-a spus că sunt analize care susțin că acolo ajunge material inert, pământ, în loc să-i spună măcar că va verifica situația. Așa că a tras concluzia că și cei de la Consiliul Județean Prahova fac parte din grupul infracțional organizat (fragmentul de emisiunea cu această declarație poate fi urmărit la finalul articolului).

- Reclamă -

Cine este Anna Maria Vasile

Anna Maria Vasile, lângă președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, la demararea lucrărilor la centura Comarnic - foto CJ Prahova - Ziarul INCOMOD
Anna Maria Vasile, lângă președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, la demararea lucrărilor la centura Comarnic – foto CJ Prahova

Anna Maria Vasile face parte din conducerea Consiliului Județean Prahova din 2020, fiind administrator public al județului, apropiată de președintele CJ Iulian Dumitrescu.

În prezent, pe lângă postul de administrator public, o regăsim pe Anna Maria Vasile și ca membru în Consiliile de Administrație de la Distribuție Energie Electrică București, Electromecanica Ploiești Prahova și Romgaz, filiala de înmagazinare gaze naturale Depogaz Ploiești SRL, potrivit ultimei sale declarații de interese publicate pe site-ul Consiliului Județean Prahova.

De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții publice, unele dintre ele fix cu atribuții în Mediu, după cum reiese dintr-un CV al său pe care l-am găsit pe site-ul Electromecanica Ploiești, din care reamintim:

  • director al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, din iulie 2020 până în octombrie 2020
  • comisar șef al Gărzii de Mediu Prahova, din aprilie 2020 până în iulie 2020
  • șef Serviciu Control și urmărire a activității companiilor de stat la Corpul de Control al Prim-ministrului, din martie 2019 până în martie 2020
  • director al Direcției Relații Interinstituționale și administrator public în Sectorul 4 București

Separat, a mai ocupat diverse funcții publice în Sectoarele 3 și 5 din București, dar și la o primărie din Spania, unde altfel deține și o casă de vacanță, dar și prin diverse firme private: un LTD care se ocupa de distribuția programelor pentru televiziuni din Estul Europei, o fabrică de producție vopsea plastică, o companie de import-export materiale de construcție.

- Reclamă -

Anna Maria Vasile are mai multe studii și cursuri încheiate, printre care și un doctorat în regenerare urbană, de la Academia Română, dar și un MBA de la Euroinnova – UNESCO.

Așadar, studiile și experiența profesională chiar o recomandau să ocupe funcții publice de conducere, inclusiv cu atribuții în salubritate și protecția mediului.

Și atunci de ce managementul deșeurilor este unul atât de defectuos în Prahova și de ce Anna Maria Vasile a refuzat ca măcar să verifice aspectele pe care senatorul președinte al Comisiei de Mediu i le-a adus în atenție și a spus, din start, că totul este în regulă la groapa din Târgșorul Vechi?!

Răspunsul l-a dat tot senatorul Oprinoiu în emisiune, când a spus că și aceasta face parte din grupul infracțional și când a spus că reprezentanții Consiliului Județean Prahova protejează mafia gunoaielor.

Ce avere are Anna Maria Vasile

Anna Maria Vasile, administrator public al județului Prahova - Ziarul INCOMOD
Anna Maria Vasile, administrator public al județului Prahova

Încercând să aflăm mai multe despre administratorul public al județului, ne-am uitat și pe ultima sa declarație de avere, de pe site-ul Consiliului Județean Prahova.

Așa am aflat că deține 9 terenuri, agricole, intravilane, extravilane și forestiere în Vrancea, Dâmbovița, București, Gorj și Dolj, toate moștenite. A mai moștenit două case în Dâmbovița și un apartament în București și a cumpărat un alt apartament în București, dar și o casă de vacanță în Los Barrios, Spania.

Are trei mașini, un Ford din 1998, un Audi din 1999 și o Toyota din 2016, dar și bijuterii declarate în valoare de 9.000 euro.

Interesant pe declarație este că la secțiunea Bunuri înstrăinate în ultimele 12 luni, Anna Maria Vasile a declarat că a vândut două case și două terenuri intravilane către Lambrea Daniel Adrian. Potrivit unui reportaj ”România, te iubesc”, realizat de Cosmin Savu, Lambrea Daniel Adrian este cumnatul președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu. Valoarea tranzacției, a banilor pe care Anna Maria Vasile i-a primit de la Lambrea Daniel Adrian în schimbul celor două case și celor terenuri este, potrivit declarației de avere, 950.000 lei, adică aproximativ 200.000 euro.

Anna Maria Vasile mai deține două conturi la o bancă din Spania, cu aproximativ 16.000 euro și un cont la o bancă din România cu aproape 22.000 euro. În paralel, are și datorii, un credit la o bancă din Spania, de 26.000 euro, încă un credit de 100.000 lei și o datorie de 90.000 lei la o persoană fizică numită Teodorescu Virgil.

N.R.: Reporterii Ziarului Incomod au sunat-o pe Anna Maria Vasile pentru un punct de vedere, dar aceasta a răspuns scurt și pe un ton tăios să-i transmitem întrebările noastre pe mail. Așa că am solicitat un punct de vedere din partea administratorului public al județului pe adresa de e-mail a Consiliului Județean Prahova și la ora publicării acestui articol încă așteptăm răspunsul.

Fragmentul de talk show în care senatorul Aurel Oprinoiu spune că Anna Maria Vasile protejează mafia gunoaielor:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img