fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

VIDEO – Comuna Cocorăștii Mislii a participat la hramul satului Selemet din Republica Moldova

Citește Și

- Reclamă -

Comuna Cocorăștii Mislii din județul Prahova a participat la hramul satului Selemet din Republica Moldova, localitate cu care este înfrățită încă din 2005! Evenimentul a avut loc pe data de 8 noiembrie, când în Republica Moldova se sărbătorește Sf. Dumitru, în timp ce în România sunt Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

Primarul comunei Cocorăștii Mislii, Daniel Alexandru, a povestit despre înfrățirea dintre comuna pe care o conduce și satul Selemet din Moldova condus de Tatiana Badan, care este și președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova.

- Reclamă -

Daniel Alexandru a mai spus că încearcă prin toate mijloacele disponibile să mențină și să dezvolte relații bune între cele două localități, susținând spusele Tatianei Badan și anume că cel mai important lucru este ca tinerii din Republica Moldova să pătrundă în spațiul românesc și european, fiind singura șansă ca acel teritoriu să revină la „țara mamă”.

„Noi avem această înfrățire cu satul Selemet din Republica Moldova, înregistrată, semnată oficial în 2005. Înfrățire care am cautat de-a lungul timpului să fie fructuoasă ca să zic așa, eficientă, mai ales că acest sat are o primăriță care se numește Tatiana Badan și care este șefa primarilor din Republica Moldova, deci președintele CALM. CALM înseamnă Congresul Autorităților Locale din Moldova. Este o doamnă primar destul de implicată care a reușit multe realizări pentru localitatea respectivă și bănuiesc că și pentru Republica Moldova. Am avut de-a lungul timpului mai multe schimburi culturale, în această vară am avut un grup de tineri din Republica Moldova din acest sat care au participat în comuna Cocorăștii Mislii la Tabăra Internațională de land-art pe care comuna noastră o găzduiește în fiecare an. Cum spunea și doamna primar, cel mai important lucru este ca tinerii din Republica Moldova să pătrundă în spațiul românesc și european, fiind singura șansă ca acel teritoriu să revină la țara mamă.

Cât despre evenimentul la care am participat luna aceasta în Selemet, ei îl numesc hram, ca la noi la biserică, ei spun hramul satului, în care au fost mai multe acțiuni în acea zi, slujba religioasă, vizitarea muzeului care este foarte vast acolo, lansarea unei cărți, a unei poezii a unei fete din acel sat, am avut și inaugurarea unei construcții denumită Piața Agro-alimentară din satul Selemet, un spectacol unde am participat și noi, am avut și din partea noastră o fată, Elena Căciulă, care ne-a reprezentat și încercăm prin toate mijloacele la nivelul nostru să menținem și să dezvoltăm relații bune între cele două localități, între cei doi frați”, a declarat Daniel Alexandru, primarul comunei Cocorăștii Mislii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut