fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO Copii căzuți pradă agresorilor sexuali. Cum se efectuează cercetările și ce fel de probe au nevoie polițiștii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat o emisiune în care alături de insp. Mihaela Florescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, am discutat despre cazuri de copii, sau de persoane majore, dar cu dizabilități, care cad pradă agresorilor sexuali sau ai exploatării sexuale.

Discuția a pornit de la două cazuri mediatizate în luna iulie a acestui an, în Prahova.

O fetiță de nici 10 ani care a fost ademenită de un bărbat de 77 de ani cu suma de 4 lei ca să o lase să o sărute pe piept. Cum a reușit poliția să identifice agresorul, cum s-au desfășurat audierile cu fetița, dar și reconstituirea în centrul orașului, ne-a povestit inspector Mihaela Florescu.

- Reclamă -

În prezent, dosarul a fost trimis în judecată, iar bărbatul acuzat de comiterea faptelor este în control judiciar.

Cel de-al doilea caz la care făceam referire mai sus este al unei fete de 19 ani, care timp de doi ani fusese exploată sexual de către fratele vitreg. Așadar încă de când era minoră. În plus, fată suferă de dizabilități și i se administrau substanțe care să o facă să fie activă pe un videochat, deși acestea nu erau compatibile cu tratamentul pe care îl urma pentru boala sa.

Insp. Mihaela Florescu ne-a oferit mai multe detalii despre aceste două cazuri, dar discuția a abordat și o tematică generală despre modul în care se desfășoară cercetările în astfel de cazuri.

Vorbim despre copii sau persoane vulnerabile care devin victime și care, poate, nu sunt la fel de deschise să povestească ce li s-a întâmplat. Cum se desfășoară o astfel de audiere, aflați din emisiunea de mai jos.

- Reclamă -

Totodată, din emisiune aflăm și că din păcate astfel de cazuri sunt în creștere în Prahova, așa că am întrebat-o pe purtătoare de cuvânt a Poliției Prahova cum ar putea fi prevenite, sau măcar la ce semne să fie atenți cei din jur pentru a-și da seama dacă au un copil care a căzut pradă agresorilor sexuali.

Urmăriți aici emisiunea integral:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img