fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

VIDEO Cum facem diferența între gripă și răceală

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Prahova este la un pas de epidemie de gripă. Deși la nivel național a fost declarată epidemie de rujeolă, șefa secției Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Ramona Vasile, spune că numărul cazurilor de gripă a ajuns să fie mai mare.

Dr. Ramona Vasile a fost invitată într-un talk-show Incomod în care a vorbit despre bolile infecțioase care sunt răspândite printre copii la ora actuală. Secția este aproape plină, iar micuții internați se confruntă cu gripă, covid, pojar și scarlatină, cel mai frecvent.

Cele mai problematice sunt cazurile în care un copil are în același timp mai multe din bolile de mai sus. De altfel, din păcate, au fost și cazuri când viața micuților nu a putut fi salvată, iar aceștia au murit.

- Reclamă -

Cele mai multe cazuri care ajung la deces sunt cele în care bolnavii nu sunt vaccinați. Ce le transmite dr. Ramona Vasile părinților care refuză să își vaccineze copiii aflați urmărind emisiunea de mai jos.

În emisiune am întrebat-o pe dr. Vasile care sunt semnele de alarmă care să ne determine să ducem copiii cât mai repede la medic, dar și cum facem diferența între o răceală obișnuită sau o gripă. De exemplu, mulți cred că o febră mai mică înseamnă boală de plămâni. Sau că dacă au luat o dată vărsat de vânt, vor fi imunizați toată viața. Medicul ne-a explicat că aceste ”crezuri” din popor nu mai sunt de actualitate.

Urmărește mai jos talk show-ul cu dr. Ramona Vasile, șef secție Boli Infecțioase Copii Spitalul Județean de Urgență Ploiești:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut