fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

VIDEO – Deputatul Mihai Poliţeanu a propus un pachet legislativ dedicat elevilor, studenţilor şi profesorilor din Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -

Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu a propus vineri, într-o conferinţă susţinută alături de consilierul local Mihai Tonsciuc, un pachet de proiecte locale dedicate elevilor, studenţilor şi profesorilor din Ploieşti, care includ, printre altele, gratuitate pe transportul public sau acces la spectacolele Teatrului şi Filarmonicii.

Pachetul, prezentat public cu ocazia unei conferinţe de presă organizate vineri, include patru proiecte. Primul proiect de hotărâre de consiliu local stabilește acordarea de gratuitate pe transportul public local de pe raza municipiului Ploiești pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar.

- Reclamă -

Al doilea proiect vizează sprijinirea educaţiei în domeniul IT şi are două componente. El propune acordarea de burse speciale lunare în valoare de 200 de lei elevilor din clasele a XI și a XII cu rezultate deosebite înscriși la liceele şi colegiile din învățământul preuniversitar de stat din Ploiești și care vor continua cu studiile universitare în IT tot în Ploiești. Acelaşi proiect urmăreşte şi sprijinirea studenților din alte localități decât cele din zona metropolitană Ploiești înscriși la universitățile din Ploiești, nivel/studii universitare de licență, care învață la specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și masa, în cuantum lunar de 450 de lei. Pentru a primi bursa, aceștia trebuie să aibă rezultate deosebite și să se angajeze sau, cel puțin, să aibă anual stagii de practică la companii IT din Ploiești.

Al treilea proiect de hotărâre de consiliu local prevede acordarea de gratuitate pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar pentru câte cinci spectacole pe an la teatrul și filarmonica din Ploiești. În fine, cea de-a patra propunere instituie interdicția ca Teatrul și Filarmonica să mai acorde acces gratuit politicienilor prin intermediul invitațiilor.

- Reclamă -

Parlamentarul a mai propus până acum alte trei pachete de măsuri legislative locale, alături de consilierii municipali Mihai Tonsciuc şi Magdalena Trofin. Procedentele măsuri propuse au vizat sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, creşterea integrităţii şi transparenţei la nivelul administraţiei ploieştene şi „înverzirea” Ploieştiului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...