fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

DOCUMENT – Prefectura a considerat ilegală şi a doua hotărâre privind cedarea Parcului Municipal Vest. Totul pleacă de la situația juridică a terenului

Citește Și

- Reclamă -

Cum s-ar spune pe şleau, le-a cam dat cu legea-n cap! Prefectura Prahova a considerat ilegală şi hotărârea adoptată de Consiliul Local la finalul lunii aprilie pe tema cedării Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean Prahova. Instituţia solicită ca ambele hotărâri adoptate de CL Ploieşti pe această temă să fie retrase, reclamând nerespectarea normelor de tehnică legislativă, precum şi probleme privind situaţia juridică a terenului.

Într-o adresă oficială transmisă către Consiliul Local Ploieşti, Instituţia Prefectului anunţă că a analizat cele două hotărâri adoptate de forul legislativ în această primăvară şi le-a găsit ilegale, solicitând reanalizarea lor.

Vorbim despre Hotărârea nr. 94, din martie, privind cedarea terenului, pe care Prefectura o declarase deja ilegală, şi despre Hotărârea nr. 173, pe care forul legislativ a adoptat-o în aprilie, pentru modificarea primeia. Deşi, în principiu, iniţiatoriii se arătau convinşi că au răspuns la toate problemele invocate anterior, controlul Prefecturii a relevat în continuare aspecte ilegale, pornind de la situaţia juridică a terenului.

- Reclamă -

Instituţia notează că o parcelă de peste 10 hectare din terenul total propus pentru a fi cedat Consiliului Judeţean „nu poate face obiectul transferului întrucât a fost notată în Anexa 5 – Situaţia terenurilor ocupate de izlazuri, în documentaţia întocmită potrivit Legii nr. 165/2013 privind măsurile de finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regmului comunist”. Astfel, Prefectura consideră că a fost încălcată legislaţia privind organizarea şi exploatarea izlazurilor.

Hotărârea de cedare a Parcului Municipal Vest a fost modificată de consilieri, dar tot nu primeşte viza de legalitate

Mai mult, instituţia a considerat şi că un articol din hotărârea din aprilie încalcă normele de tehnică legislativă, „în sensul că nu sunt clare, nu sunt enunţate situaţiile concrete, mai exact care sunt bunurile imobile la care se face referire”.

- Reclamă -

Pe lângă cele două hotărâri privind cedarea Parcului Municipal Vest, Prefectura a mai solicitat şi anularea HCL 1/2023, prin care parcela respectivă, de aproape 108.000 de metri pătraţi, fusese inclusă în domeniul public al municipiului şi declarată de uz şi interes local, în vederea extinderii spațiilor verzi sau realizării unor obiective de investiții de interes public.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...