fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

VIDEO + FOTO – Peste 18.800  pachete cu țigări au fost confiscate de polițiști

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 18.800  pachete cu țigări la frontiera verde și ascunse în mai multe spații special amenajate ale unui autoturism și aproximativ 8 kg de tutun fără documente legale într-un alt autoturism.

În data de 8 decembrie 2018, în jurul orei 10:30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieșire din țară, Andreia F., în vârstă de 30 de ani, cu dublă cetățenie româno-maghiară, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

- Reclamă -

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în spații special amenajate sub bara de protecție spate și sub bancheta autoturismului, cantitatea de 2.810 pachete cu țigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare de 33.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, conform Codului Fiscal.

- Reclamă -

https://www.facebook.com/ZiarulIncomod/videos/1181989668631956/

În data de 7 decembrie 2018, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Ioan C., în vârstă de 49 de ani, din județul Satu Mare, la volanul unui autoturism, înmatriculat România.

La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au descoperit în mașină, mai multe pungi cu tutun, pentru care bărbatul nu a putut prezenta nici un document de proveniență.

În urma inventarierii tutunului a rezultat cantitatea de 7.930 grame tutun pentru fumat în valoare de 793 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste 1 kg de tutun de fumat.

- Reclamă -
În data de 9 decembrie 2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.15, lucrătorii noștri au observat pe raza localității de frontieră Straja, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece aceștia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

Astfel, la fața locului au fost descoperite 20 de colete care conțineau cantitatea de 16.000 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 187.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...