fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

Imagini șocante din bucătăria restaurantului La Gigel care a băgat în spital nouă elevi aflați în tabără la Sinaia

Citește Și

- Reclamă -

Nouă elevi cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani și un cadru didactic au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, marți, după ce au luat micul dejun la restaurantul La Gigel, din Sinaia.

- Reclamă -

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a efectuat un control, în urma căruia au descoperit un adevărat focar de infecție.

Imaginile publicate de CJPC Prahova sunt de-a dreptul șocante și arată cât preț pun administratorii și angajații acestei firme pe sănătatea clienților. De această dată, niște copii veniți în tabară la Sinaia.

Operatorul economic a fost amendat cu suma totală de 60.000 de lei, iar activitatea restaurantului a fost oprită până la remedierea deficiențelor.

- Reclamă -

„Ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator, precum si al anunțului prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente si Furaje privind suspiciunea de toxiinfecție alimentară la un grup de 10 persoane, în data de 08.08.2023, o echipă de control din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfășurat o acțiune de verificare la SC La Crama La Gigel SRL, din Sinaia.

Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei.

Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Abaterile constatate au fost:

- Reclamă -

– folosirea unui bloc alimentar insalubru

– depozitarea deșeurilor în coșuri de gunoi fără capac, amplasat lângă materiile prime procesate, precum și a resturilor alimentare în găleți pentru porci, așezate alături de mâncarea gătită

– nerespectarea procedurii de preparare a ciorbelor, acestea fiind completate cu carne (fiartă la o dată necunoscută), în momentul comercializării acestora

– folosirea unor paste fierte, depozitate în frigider, înaintea servirii acestora

– prezența muștelor în bucătărie

– folosirea unor materii prime utilizate la preparatele culinare fără elemente de identificare

– utilizarea unor spații destinate depozitării produselor, respectiv agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină și resturi alimentare, amplasate pe paviment neigienizat

– lipsa informațiilor privind valorile nutriționale si menționarea substanțelor poțențial alergene la produsele finite comercializate, în lista meniu

– nerespectarea prevederilor din autorizația eliberată de DSVSA, respectiv cea de preparare a sandvișurilor și pastelor, acesta servind consumatorilor ciorbe și mâncare gătită”, a anunțat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului.

Nouă copii și un cadru didactic au ajuns la spitalul din Sinaia, marți, după ce au mâncat la Crama La Gigel din Sinaia.

Elevii sunt din Teleorman și au venit în tabără.

Conducerea spitalului a declanșat Planului Alb de intervenție, chemând de la domiciliu medici urgentiști și aducând în unitatea de primiri urgențe și un medic pediatru.

DETALII AICI: Autoritățile sanitare au închis terasa din Sinaia unde au mâncat copiii care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...