fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

VIDEO Igiena dentară începe din primele zile de viață ale bebelușilor

Citește Și

- Reclamă -

Poate puțini știu, dar igiena dentară începe din primele zile de viață ale bebelușilor. Deși nou-născuții nu au dinți, acest lucru nu înseamnă că nu este necesară o igienă a cavității bucale, ne-a explicat dr. Nausica Zaharia, medic primar stomatologie generală, într-un talk show Incomod.

În talk show, dr. Nausica Zaharia a vorbit despre ce presupune stomatologia la copii, de la ce vârstă copiii trebuie duși la doctor și cum îi convingem să meargă fără teamă, atunci când prevenția dentară nu mai funcționează, iar problemele au început să apară.

Totodată, jurnalista Mihaela Constantin a întrebat-o pe dr. Zaharia care sunt alimentele care dăunează cel mai rău danturii. Dincolo de zahăr, am aflat că și pâinea poate face mult rău, dar și ce alte alimente sunt pe ”lista neagră”.

- Reclamă -

Care este vârsta la care trebuie pus aparat dentar copiilor, dar și care sunt riscurile dacă acest lucru nu este făcut la timp, a fost o altă întrebare la care doctorița ne-a răspuns. Netratarea problemelor de ortodonție duce și la probleme digestive și la dificultăți de vorbire.

O altă întrebare a fost dacă este mit sau realitate că o sarcină afectează dantura viitoarelor mămici. Ce ne-a explicat stomatologul, aflați urmărind emisiunea de mai jos.

Dr. Nausica Zaharia este și dentist în cadrul cabinetului Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Aici, pot fi tratate doar urgențele, nu se acordă și tratamentele care urmează după rezolvarea acestora. Însă, mulți pacienți, odată ce nu-i mai doare, ignoră problema dentară. Însă, netratați, după câteva luni revin la urgențe.

Urmăriți mai jos emisiunea cu dr. stomatolog Nausica Zaharia:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO De-ale campaniei. Ce au mai făcut candidații în ultima săptămână

Jurnaliștii Incomod au realizat un nou talk show despre candidații din Prahova și Ploiești la alegerile locale din 9...
Sari la conținut