fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

VIDEO Lipsă de medici în Spitalul Județean Ploiești. Care sunt secțiile cu cel mai mare deficit

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Posturile din Spitalul Județean de Urgență Ploiești continuă să fie blocate, ceea ce face ca pe anumite secții să fie în continuare lipsă de medici.

Vestea bună e că întrucât spitalul a devenit universitar, în anii următori ar putea veni rezidenți care să își definitiveze studiile în timp ce profesează la Spitalul din Ploiești, dar și asistente care să aleagă să lucreze aici după terminarea cursurilor.

Invitat într-o emisiune în studioul Incomod, dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a vorbit despre lista de personal din unitatea medicală pe care o conduce.

- Reclamă -

Potrivit acestuia, există și un deficit de asistente, dar lipsa cea mai mare de medici este la anestezie terapie intensivă, fiind vorba despre un spital în care intervențiile chirurgicale se fac încontinuu.

Amplasarea spitalului face ca acesta să fie destul de aglomerat. Potrivit managerului, întrucât suntem într-o zonă de tranzit, cum este DN 1, weekend-urile sunt aglomerate cu victime ale accidentelor rutiere, iar faptul că Prahova este un județ industrial, face ca și numărul de accidente de muncă să fie destul de ridicat.

Așa s-a născut o practică între Spitalul Județean de urgență Ploiești și alte spitale, cum ar fi cel din Târgoviște sau cel din Buzău, de a-și transfera pacienții în funcție de plusurile, respectiv deficiențele de personal de pe secții.

- Reclamă -

O altă probleme, spune dr. Nica, este cea a medicilor care dau concurs pentru anumite posturi pe care le blochează apoi merg să se angajeze în alte spitale. Posturile lor continuă să fie blocate aici, unde rămâne deficiența de personal, iar problema aceasta ar putea fi schimbată doar prin legislația din domeniu, susține managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Vezi în fragmentul de emisiune de mai jos care sunt secțiile cu cel mai mare deficit de personal:

Vezi aici integral emisiunea cu dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img