Marian Ionuţ Stroe , noul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost marţi într-o vizita de lucru la Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti.

Asta după ce  în presă au fost prezentate condiţiile dezastruoase în care se derulează activitatea sportivilor.

Însoţit de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi de reprezentanţii clubului, printre care și fosta campioană Corina Ungureanu, coordonatoarea secţiei de gimnastică, ministrul a promis că se vor lua măsuri în urma unei  expertize tehnice a imobilului. Însă, când a venit vorba de cine trebuie să asigure fondurile de investiții,   atât ministrul, cât și edilul Ploieștiului nu au oferit un răspuns concret.

Vizita ministrului Stroe de marţi vine după ce acesta trimisese corpul de control din Minister să verifice situaţia de la CS Petrolul.  Îngrijorat că ar putea fi nevoie de relocarea sportivilor, ministrul a venit să vadă personal situaţia, înainte de finalizarea raportului, anunţând că a găsit multe lipsuri, dar cel puţin nu e nevoie de evacuare.

“Starea în care se găseşte această sală este improprie performanţei, antrenamentelor şi activităţii sportive. Este motivul pentru care n-am mai aşteptat raportul corpului de control, probabil că miercuri vom avea concluzii clare, dar am preferat să vin astăzi aici pentru a găsi soluţii. Mult mai important decât cauzele trecutului, vinovăţiile unora sau altora, este să găsim soluţii. Am cunoscut situaţia prin intermediul presei, dar până la urmă niciodată nu e prea târziu. Am discutat cu autorităţile locale şi reprezentanţii clubului despre găsirea unor soluţii imediate, am încercat să găsim posibilitatea relocării activităţii de gimnastică în altă locaţie, dar din păcate oraşul Ploieşti nu dispune de o sală adecvată cerinţelor acestui sport. Prin urmare, vom încerca să remediem situaţia existentă de aici”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, care a precizat că “efortul financiar pentru repararea unei săli de sport de dimensiunea aceasta este unul minim dacă este să ne raportăm la tradiţia, la performanţa şi la oamenii care sunt aici şi ţin în viaţă, cu eforturi, un sport care, din păcate, în România are foarte mult de suferit”.

” Clădirea se găsește în patrimoniul Primăriei Ploiești printr-o Hotărâre de Guvern, la vremea respectivă bine intenționată la vremea respectivă, dar care nu a făcut altceva decât să arunce acest imobil din zona guvernamentală  către administrația locală (…)Clădirea rămâne în patrimoniul Primăriei Ploiești.Vom vedea în urma expertizei care este calea pe care o vom urma.(…) Să nu aibă cineva impresia că reabilitarea acestei săli se poate face rapid, în două săptămâni. Gândiţi-vă doar la procedurile de achiziții De aceea vă spun că suntem aici pentru a găsi soluții ”, a mai susținut ministrul Marian Stroe.

Corina Ungureanu, coordonatoarea secţiei de gimnastică de la club, a explicat că sunt probleme cu infiltraţiile şi lipsa apei calde, dar cel puţin din punct de vedere al dotărilor sportive sala actuală este pusă la punct.

La rândul său, primarul Adrian Dobre a anunţat că administraţia locală va comanda o expertiză tehnică, din care să reiasă ce lucrări sunt necesare. Mai departe, în funcţie de costurile estimate, autorităţile vor lua decizia dacă vor investi pentru repararea sălii şi a spaţiile de cantonament sau vor construi una nouă.

Referitor la lipsa investiţiilor din ultimii ani, primarul s-a plâns că a existat o situaţie juridică neclară, cu clădirea în proprietatea administraţiei locale şi terenul în proprietatea statului, invocând o hotărâre de Guvern de acum vreo zece ani, amintind totodată şi că “municipalitatea a suferit în ultimii doi ani tăieri drastice de buget”. Primul argument a fost contrazis de ministru, care a declarat, în timpul vizitei, că “situaţia juridică neclară nu afectează în niciun fel investiţiile în imobil”. Pentru refacerea clădirii, Marian Ionuţ Stroe a mai declarat că sunt şanse mari pentru o intervenţie prin Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, care are în derulare un program dedicat sălilor de sport.

În concluzie, singura soluție găsită pe moment este ca municipalitatea să efectueze o expertiză tehnică , din care să reiasă ce lucrări sunt necesare.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here