fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. DECLARAȚII

Citește Și

- Reclamă -

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că l-a desemnat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de premier, după consultări cu liderii partidelor, la Cotroceni.

- Reclamă -

Declarații Klaus Iohannis

„Este potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un mod nou, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

L-am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

- Reclamă -

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern.

Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului”, a declarat Iohannis.

Declarații Marcel Ciolacu:

Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dumneavostră.

Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

- Reclamă -

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR.

Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri.

Îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...